Sosisli Börek Tarifi

Sosisli Börek Tarifi

Hamur işi yapmak en zor işlerden biridir. Yufka açmak veya hazır yufkayla uğraşmak yerine milföy hamuruyla çocuklarıma harikalar yarattığım bu tarifi sizler için derledim.

Sadece kendim için değil çocuklarım da severek yiyebileceği minik atıştırmalıklar yaparım. Bu tarif hem sizi hem de çocuklarınızı mutlu edecek.

Hamur işi yapmak meziyet ister. Özellikle çalışan anneler için.. Mayalasanız bir dert hazır yufka kullansanız başka dert. Benimde imdadıma her zaman milföy hamurları yetişir. Üstelik ne yaparsanız yapın çıtır çıtır ve yumuşacık olur. Çay yanına peynirli, çocuklar için sosisli.. Bazen beslenme çantasını süsleyen bazense kahvaltımızı şenlendiren milföy hamurundan sosisli çıtır çıtır börek tarifini sizler için derledim.

İşte milföy hamurundan çıtır çıtır ağızda dağılan sosisli börek tarifi..

Malzemeler

  • 20 adet milföy hamuru
  • 10 adet uzun sosis
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Yapılışı

İlk olarak milföy hamurlarını paketlerinden çıkartın. Hamurlar biraz yumuşadıktan sonra her bir karenin içerisine yarım sosisi yerleştirin. Dilerseniz üçgen şeklinde dilerseniz de yufkanın her bir uç köşesinden küçük çizikler attıktan sonra karşılıklı iki kısmından sosislerin üzerini kapatıp yanları boş bırakabilirsiniz. Yani sepet gibi bir şekil elde etmiş olacaksınız. Hamurları birleştirirken kenarlarını su ile ıslattığınız parmaklarınızla kapatın ki birbirlerine iyice yapışsınlar. Her birini hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve susamla süsleyin.

Önceden altlı üstlü ısıtılmış 180-200 derece fırında üzerleri nar gibi kızana dek pişirin.

Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler