Ali Babacan'dan Şok Erdoğan Açıklaması! Yaptığı İttifak Çıkışıyla Herkesi Şaşırttı

Ali Babacan'dan Şok Erdoğan Açıklaması! Yaptığı İttifak Çıkışıyla Herkesi Şaşırttı

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a ittifak soruldu! Ali Babacan yaptığı açıklamada olay bir çıkış yaptı. Ve ittifak kapılarını tamamen...

Türkiye'de erken seçim gündemden düşmezken bir yandan  da erken seçim muhabbetleri konuşuluyor. Ancak herkesin merak ettiği bir şey var.

Deva Partisi ve Gelecek Partisi AK PARTİ içerisinden çıkmış iki parti. Bu partiler Millet İttifakı ile mi hareket edecek yoksa Cumhur ittifakına mı katılacak?

Şu açıkça bir gerçek ki her iki partinin de Cumhur ittifakı ile hareket etmesi mümkün değil.

Ali Babacan parlamenter sistem diyor..

Ahmet Davutoğlu parlamenter sistem diyor..

Her ikisi de AK PARTİ'ye en sert muhalefeti yürütüyor. Hal böyle iken bu partilerin Cumhur ittifakına katılacağı dedikodusunu yaymak saçmalık ötesi bir şey...

Millet ittifakına ise katılıp katılmama konusunda kararsızlar.. Eğer 3.bir ittifak olsa çok daha fazla oy alabilecek güce sahip olabilirler. CHP ile hareket etmeleri durumunda AK PARTİ'nin küskünleri bu iki partiye oy vermeyebilir.

Bu yüzden ittifaklar konusunda kuşkusuz kararsızlık sürüyor..

Ancak merak edilen bir şey var..

Ali Babacan ne düşünüyor..

Kurduğu partiyle dikkatleri üzerine çeken DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin birinci kuruluş yıldönümünde Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi. Ali Babacan kendisine, Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'dan ittifak daveti gelirse ne yanıt vereceğini HERKESE ilan etti.

Ali Babacan'ın gazetecilerin olay sorusu hakkında yapmış olduğu yanıt şu şekildeydi : "Dün bir taksi durağında çay içerken bir teyze geldi. 'Ali Babacan burada mıymış' dedi. 'Bir gün Erdoğan seni çağırabilir, sakın ha' dedi ve çıktı gitti. Durum bu. Sorunların temelinde sistem ve zihniyet yatıyor.

Zayıf bir ihtimal ama vatandaşın parlamenter sisteme desteğini görüp 'gelin sistemi konuşalım' diyebilirler. Sistem mutlaka değişmeli ama ülkeyi yöneten zihniyet de değişmeli. Bunun yolu da ancak topyekûn iktidar değişikliğidir."

Görüldüğü üzere Ali Babacan'ın Cumhur ittifakına katılması imkan dahilinde bile değil. Soru her ne kadar saçmaysa böyle bir şey olacağını düşünmek bile saçmalık ötesi bir şey..

Ancak ısrarlar birileri soruyor ve sormaya devam ediyor.. 

İlgili Haberler