Kavurma yaparken aklınızda bulunsun.. Lezzetini üçe katlıyor ve dağılmıyor

Kavurma yaparken aklınızda bulunsun.. Lezzetini üçe katlıyor ve dağılmıyor

Kurban etinden kavurma yapmak isteyenlerin bilmesi gereken tarif sırları

Kurban etinden kavurma yapmak isteyenler tarif sırlarını araştırıyorlar. Kavurma yaparken bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.

KURBAN ETİNİ ZİYAN ETMEDEN KAVURMA YAPMANIN YOLLARI

Bayramda kurban etini ziyan etmeden kavurma yapmak büyük önem taşımaktadır. Ensonhaber'de yer alan bir içerikte kavurma yapmanın püf noktaları paylaşıldı.

İşte lokum kıvamında kavurma yapmak için 5 püf noktası:

*Kavurmanın lezzeti etin kalitesine bağlıdır. Kuzu ve koyun etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol kısmından alınarak hazırlanır.
*Kavurma yapmak için uygun yer, sırt kısmıdır. Kurbanın en lezzetli eti kontrfile , antrikot , T-Bone, pirzola olarak bilinmektedir.

maxresdefault-19-001.jpg
*Kavurma yaparken tereyağı kullanmak lezzeti arttırır.
*Kavurma yaparken etlerin suyunu salması için tuz eklenmez.
*Etler pişirilirken karıştırılmaz.

KAVURMAYA LEZZET KATMAK İÇİN HANGİ BAHARATLAR EKLENİR?

Kavurma yaparken kullanılan baharatlar kişisel tercihe göre değişebilir. Ancak genel olarak kullanılan baharatlar şunlardır: tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, kimyon ve sarımsak. Bu baharatlar etin suyunu çekmesine ve aromasını arttırmasına yardımcı olur

KAVURMAYA LEZZET KATAN MADEN SUYU TAKTİĞİ

Öte yandan birçok aşçı kavurma yaparken tencereye 1 şişe maden suyunun yarısını ekliyor.

Maden suyu sayesinde kavurma eti lokum gibi oluyor ve daha lezzetli oluyor.

maxresdefault.jpg

Kavurma yaparken bu taktiği uygulayın. Etinizin hem hızlı pişmesini sağlayacak hem çok lezzetli olmasına katkı sağlayacak. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir püf nokta var. Kavurma yaparken soda değil doğal maden suyu kullanmanız gerekiyor.

KAVURMA ETİ NASIL SAKLANIR?

Kavurma eti buzdolabında saklanabilir. Kavurma eti buzdolabında 3-4 gün saklanabilir. Ayrıca kavurma eti dondurucuda da saklanabilir. Kavurma eti dondurucuda 3 ay kadar saklanabilir

KAVURMA ETİ BUZLUKTA NASIL SAKLANMALIDIR?

Kavurma eti buzlukta saklamak için öncelikle etleri kuşbaşı olarak doğrayın ve bir süre dinlendirin. Sonra kuyruk yağı ile birlikte etleri kavurun ve soğumaya bırakın. Soğuyan kavurma etini buzdolabı poşetlerine veya buzluk kaplarına koyun ve üzerine tarih yazın. Buzlukta 6-12 ay arasında tüketebilirsiniz . Buzluktan çıkardığınız kavurma etini oda sıcaklığında veya mikrodalgada çözdürün ve istediğiniz gibi ısıtıp servis edin.

Derleme: TGRThaber.com.tr - Sadık Şimşek

İlgili Haberler