En Az Lokanta Pilavları Kadar Lezzetli Haşlama Pilav Tarifi..

En Az Lokanta Pilavları Kadar Lezzetli Haşlama Pilav Tarifi..

Pilav yiyeyim ama sağlıklı olsun diyorsanız Uzak Doğu mutfağından haşlama pilav tarifini sizler için derledik. İşte enfes tane tane haşlama pilav tarifi..

Pirinç pilavını yapmak ustalık ister. Fakat bu tarifle usta olmanıza gerek yok. Uzak doğudan sofranıza sağlık getiren bir tarifle karşınızdayız. İşte haşlama pirinç pilavı tarifi. Asıl tarifinde sadece suya eklenen sıvı yağ, tuz ve limon suyu olsa da ben son olarak tereyağı eklemenizi istedim. Her ne kadar orijinal tarifiyle sağlıklı olsa da bizim mutfağımızın lezzetini de katmak istedim.

Sizi fazla uğraştırmak bir pilav tarifi olacak. İşten eve geldiğinizde çok kısa sürede yanına bir kaç kaşık yoğurt ve turşu ile afiyetle yiyebileceğiniz haşlama pilav tarifini sizler için derledik. 

İşte uzak doğunun lezzeti haşlama pilav tarifi..

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5-3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı 
  • Tuz
  • Limon suyu

Yapılışı

İlk olarak pirincinizi soğuk suda yıkayın. Her defasında pirinçten çıkan suyu gözlemleyin. Şeffaf su gelinceye dek yıkamaya devam edin. Ardından yaklaşık 30 dakika suda bekletin. Pirinçleriniz bembeyaz olacaktır. 

Tencerenize pirincinizin cinsine göre 2,5-3 bardak sıcak su ekleyin. İçerisine 1 yemek kaşığı tuz, yarım limon suyu ve sıvı yağ ekleyin. İyice kaynayan suyunuzun içerisine pirinciniz ilave ettikten sonra ağzını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Hazır olan pilavınızın üzerine tereyağını ekleyin ve ağzını kapatın. Dinlendikten sonra servis edin.

Şimdiden afiyet olsun..

İlgili Haberler