Yanlış yapıyorsunuz - Domatesi çürüten ve besin değerini yok eden alışkanlık...

Yanlış yapıyorsunuz - Domatesi çürüten ve besin değerini yok eden alışkanlık...

Domates gibi bazı meyve ve sebzelerin besin değerini bilmeden yok ediyor olabilirsiniz.

Aşçılar ve beslenme uzmanları domatesin buzdolabına konulmaması gerektiğine dikkat çektiler. Domates, buzdolabına konulduğunda besin değerini yok ediyor ve hızla bozulma sürecine giriyor.

BUZDOLABINDAN UZAK TUTULMASI GEREKEN SEBZE VE MEYVELER NELERDİR?

Buzdolabından uzak tutulması gereken bazı sebze ve meyvelerin listesini sizler için derledik:

Bazı sebzeler ve meyveler, soğuk sıcaklıklarda bozulabilir veya lezzetlerinden ve besin değerlerinden de kaybedebilirler. İşte buzdolabından uzak tutulması gereken bazı sebze ve meyvelerle ilgili bilmeniz gereken liste.

- Domates: Domatesler, buzdolabında saklandığında, tatlarını ve dokularını kaybedebilirler. Bunun yerine, oda sıcaklığında saklanmaları önerilir. Domatesleri buzdolabına koyduğunuzda hızla çürüme ve küflenme sürecine girer.

- Patates: Patatesler, soğuk sıcaklıklarda nişastalarının çözünmesine neden olabilir. Bu nedenle, patatesleri oda sıcaklığında, karanlık bir yerde saklamak daha iyidir. Patatesleri ayrıca filizlenmemesi için güneş ışığından da uzak tutmalısınız.

- Soğan: Soğanlar, buzdolabında nemli bir ortamda bozulabilirler. Bunun yerine, serin ve kuru bir yerde saklanmaları önerilir. Soğanlar da güneş ışığında hızla filizlenir. O nedenle soğanları da güneş ışığından uzak tutmalısınız.

onions-5437569-1280.jpg

- Avokado: Avokadolar, olgunlaştıktan sonra buzdolabına konulabilirler, ancak olgunlaşmamış avokadolar buzdolabında saklanmamalıdır.

- Muz: Muzlar, soğuk sıcaklıklarda siyahlaşabilirler ve lezzetlerini kaybedebilirler. Bu nedenle, muzlar oda sıcaklığında saklanmalıdır. Muz, buzdolabında hızla kararır o nedenle buzdolabına kesinlikle konulmamalıdır.

Lezzet.com.tr sitesinde yer alan içerikte ise buzdolabına konulmaması gereken yiyeceklerin listesi şöyle:

Reçel, bal, çikolata gibi tatlılar buzdolabında saklandığında organik özelliklerini yitirirler. Ayrıca reçel ve balın uzun süre buzdolabında tutulması, akışkanlıklarının gitmesine de yol açar.

Frambuaz, çilek gibi gülgiller familyasına ait meyveler, tırtıksı yapısıyla bakterileri içlerinde tutabilir. Kısa sürede bozulabilen bu meyveler, mümkün olduğunca erken tüketilmelidir.

Antibakteriyel özelliğiyle bilinen sarımsak, 2 gün ve daha fazla buzdolabında kalırsa bakteri üretmeye başlar.

İlgili Haberler