Uyurken Para Kazanmak Mümkün mü? ( Kripto Para) Şaşırtıcı Bilgiler

Uyurken Para Kazanmak Mümkün mü? ( Kripto Para) Şaşırtıcı Bilgiler

Biraz şansı ve biraz sermayesi olanların, son zamanlarda ek gelir elde etme arayışlarının ucu kripto para borsalarına çıkıyor.

Ek gelir elde etmek, internetin yaşamımıza girmesi ile artık hiç de zor değil. Milyonlarca para kazanma yöntemlerinin, şans sermaye ve girişim cesareti ile yeşillendiği bu uçsuz bucaksız web ortamında, yetenekli olmamak para kazanmanın önünde bir engel değil. Biraz şansı ve biraz sermayesi olanların, son zamanlarda ek gelir elde etme arayışlarının ucu kripto para borsalarına çıkıyor. Sadece ülkemizde günlük 1 milyar doları aşan bir işlem trafiğinin olduğu bu alandan habersiz olan insanlar var.

Milyoner Olmak Mümkün mü?

Bir anda milyoner olma şansının gerçekten var olduğu ortamların başında kripto para borsaları geliyor. Bir ürünün satılmasına aracı olarak komisyon kazanma geleneği, global ölçekte, clickbank.com sistemi ile yıllardır güvenli bir şekilde yürümüş olsa da, bu iş çok çaba ve sabır gerektiriyor.  

Yüzde 50 komisyon oranlarının verildiği bu sistemde, ürünü seçmek ve ürün için reklam siteleri açmak, ürünün satılmasını beklemek, komisyonun hesaba yatması ve size yollanmasını beklemek son derece yorucu.

Denenmiş ve başarı getiren bir diğer yol olan web sitesi açmak ya da blog site açmak, veya Youtube kanalı açmak ve sürekli içerik girerek Adsense ve diğer reklamlardan gelir elde etmeyi beklemek. Öyle de bu işin de tadı kaçmak üzere. Youtube, web siteleri, ve sosyal ağlar da  artık eskisi kadar çok kazandırmıyor.

Oysa kısa yoldan ve ani iniş çıkışların olduğu bol heyecanlı bir alanda şansını denemek isteyenler, kripto para borsasında uyurken bile para kazanabiliyorlar. Bu alanda varlıkları bir anda kaybetme riskini almak istemeyenler için, can simidi görevi gören stop limit önlemini almak kayıpları maksimum yüzde 3-5 oranlarında sağlayabilir. Az sermaye ile kaldıraçlı işlemlere girerek, biraz şans ile parayı birkaç saatte ikiye hatta üçe katlamak imkansız değil. Günümüzde, kripto para borsalarından para kazananların kullandıkları belli başlı yöntemler şöyle sıralanıyor:

Belli Bir Youtube Sosyal Ağ Kitlesini Yönlendirerek, Kendi Yatırımlarını Desteklemek

 Bu iş yüz binlerce takipçisi olan Youtuberlar için çok kazanç sağlıyor. Bir Youtuber, seçtiği bir alt coinin çok kar getireceğini kanallarda yayarak, önceden yatırım yaptığı coinin alım potansiyelini arttırırsa, birkaç saat içinde ilgili coin artmaya başlar. Böylece Youtuber de zaten önceden satın aldığı alt coinin yükselişini keyifle izler ve zirvede iken satar. Ucuza alıp pahalıya satarak kar elde eder.

 Parasının 5-10 Katı Kredi Alarak Kaldıraçlı İşlemlere Girmek

Kazanç için deneyime çok fazla gerek yoktur, biraz şans ile 1.000 dolarlık bir yatırım 10X kaldıraçlı işlemle 10 bin dolara dönüşür ve bu rakam üzerinden işlem yaparak elde edilecek yüzde 30’luk haftalık artışla bir hafta içinde 3.000 dolar kazanç sağlanır. Sermaye olarak girilen 1.000 dolar çıktıktan sonra elde 2.000 dolar para kalır.  Kaldıraçlı işlemler, her zaman kazandırmayabilir, bazen de tüm yatırımı yutabilir. İşin negatif yönü şöyle işler: bin dolar sermaye ile 10x marjin işleme girildiğinde, yüzde 30 kayıp durumunda 3 bin dolar kayıp olacaktır. Bu durumda kişi hem bin dolarından olacak hem de 2 bin dolar borçlu olacaktır. Ama tabi ki acemi yatırımcıların hemen kaldıraçlı işlemlere girmesi gerekmez. Önce spot piyasalarda birebir kazanç ve kayıpları deneyimlemesi daha mantıklı olabilir. Adımları dikkatli atmak, yatırım yapılan alt coini, iyi seçmek, yükselme potansiyelini görmek, üretici firmayı ve çalışmalarını izlemek, global piyasayı takip etmek çok önemlidir. Bu işe sadece 1 hafta ayırarak ve eğitim videolarını takip ederek, yatırımcıların acemi iken düştüğü hataları minimize edebilirsiniz.

Bot Kullanarak, Ani Alış Satışlar Yaparak Kar Elde Etmek

Botlar sizin yerinize borsayı izler, düşen bir kripto parayı alır, yükselince otomatik satar. Yükselmeyince de beklemeye alır. Bot kullanarak, kripto para kazanan kişilerin sayısı az değildir.

Uyurken Nasıl Para Kazanılır?

Kripto para borsasında, yatırımcı, yatırım yaptığı coin paraya, iniş tehlikesine karşı stop limit koyarak belli bir eşik seviyesinde geldiğinde otomatik satış emri verebilir. Bu durumda alt coin yükselişe geçtiğinde otomatik kazanç olur. Düştüğünde ise stop limit devrede olduğu için, kayıp en fazla yüzde 3-5 oranında olacaktır.  Coinmarketcap.com sitesinde, tüm alt coinlerin ve BTC biriminin, günlük ve haftalık kazanç ve kayıpları güncel olarak yazmaktadır. Haftalık yüzde 50 kazandıran alt coin sayısı 30’u geçmektedir. Bunların yatırım öncesinde, iyice analiz edilmesi birkaç hafta takip edilmesi gerekiyor. Takip, geçmişe dönük yapılabilir. Bu alanda boğa sezonu ve ayı sezonu diye tabir edilen yükseliş ve iniş devirleri veya sezonları vardır. Ocak-  Şubat 2021 kripto para piyasasında önce yükseliş sonra da iniş baş gösterdi.

NOT: Bu yazı fikir ve kişisel bilgi vermek amacı ile kaleme alınmıştır, yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Haberler