Üsküp'teki hayvanat bahçesinde skandal! At kesenlere soruşturma başlatıldı

Üsküp'teki hayvanat bahçesinde skandal! At kesenlere soruşturma başlatıldı

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki hayvanat bahçesindeki çalışanlar hakkında at kestikleri iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Kuzey Makedonya'daki sokak hayvanları barınma sorunu yaşarken Hayvanat bahçesinden ise skandal bir haber gündeme geldi. Kuzey Makedonya medyasında da genişçe yer bulan olayla ilgili İçişleri Bakanlığı kısa bir bilgilendirme yaptı.

İDDİALAR CİDDİ

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Üsküp hayvanat bahçesinde 12 at kesen 4 çalışan ve 1 işbirlikçinin gözaltına alındığını duyurdu.

Öte yandan hayvanat bahçesi müdürü hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu belirtiliyor. Soruşturma ise devam ediyor. 5 kişiye daha soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

İHBARLA ORTAYA ÇIKTI

Yenibalkan tarafından geçilen haberde; Daha önce alınan ihbar nedeniyle olay yerine giden ekipler, hayvanat bahçesinde hayvanlara gıda hazırlanan bölümde 12 at ve 1 katırın kesilerek, diğer hayvanlara gıda olarak hazırlandığı tespit edildi.

Sosyal medyada vatandaşlar olayın duyulmasının ardından sert tepki gösterdiler. Yetkilerden ise önümüzdeki günlerde soruşturmanın tamamlanmasının ardından detaylı bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Kesilen atlarla ilgili skandal hayvan hakları savunucularının da büyük tepkisini çekmiş durumda. Üsküp'te yaşanan bu rezalet Avrupa medyasında da genişçe yer bulmuş görünüyor.