Üsküp'te Koronavirüse Karşı En İlginç Önlemin Görüntüsü

Üsküp'te Koronavirüse Karşı En İlginç Önlemin Görüntüsü

Üsküp'te sosyal mesafe kuralına uymak için masalarda dört kişinin oturması yasak. Bu yasağa uyan bir kafe sahibinden ilginç önlem. İşte ayrıntılar..

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te restoran ve kafe sahiplerinden sosyal mesafe kurallarına böyle uydu. Görenleri güldüren görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu.

Kuzey Makedonya'da günlük koronavirüs vaka sayılarının düşmesiyle daha önce saat 18.00'da kapanan restoran ve kafeler için yeni düzenleme getirilmişti. Vaka sayılarındaki düşüşle birlikte restoran ve kafelerin kapanış saati 21.00 olarak belirlenmişti. Düşüşün devam etmesiyle bu saat 23.00 olarak ayarlanacaktı. Saatlerin ileri alınmasından yaklaşık bir hafta sonra vaka sayıları tekrardan artışa geçti. Uzun süredir 700-800 kişi arası günlük koronavirüs hastası teşhis edilmesiyle kafe ve restoranlarda aynı masada oturan kişi sayısı da düşürüldü. Haliyle her kafe ve restoran kendi önlemini aldı.

Vardar nehri kıyısında yer alan bir kafe 4. koltuğa oyuncak ayı koyarak sosyal mesafe önlemini aldı. Görenleri güldüren görüntüler sosyal medyaya düştükten sonra işletmenin müşteri sayısında artış yaşandı. İşletme sahibi yaptığı açıklamada müşterilerin menüden çok ayıcıkla ilgilendiği ve fotoğraf çektirdiklerini aktardı.

Öte yandan vaka sayılarındaki büyük artışla birlikte 10-22 Mart arası akşam saat 22.00'dan sonra sokağa çıkmak yasaklandı. Yasak kapsamında paket servis sektörü de sekteye uğradı. Yasağa uymayanlar için ise 1 yıla kadar hapis istemi ve 500 Euro para cezası verilecek.