Üsküp'te çekilen Sıfırıncı Gün dalga konusu oldu

Üsküp'te çekilen Sıfırıncı Gün dalga konusu oldu

tv8 ekranlarında yayınlanan TV dizisi 'Sıfırıncı Gün' tepkiye yol açtı. Acun Ilıcalı umarız bu konu hakkında bilgi sahibidir.

Üsküp Haber'den Sadık Şimşek yazdığı bir yazıda 'Sıfırıncı Gün' dizisini topa tuttu ve şunları yazdı;

Balkan Ninnisi final yaptı. TRT1 ekranlarında yayınlanan bu dizi Üsküp'ün tanınmasına azda olsa katkı sağladı. Dizinin ilk bölümlerinden itibaren Üsküp'le pek alakası olmadığını defalarca söyledik. Dizideki çok sayıda sahne Üsküp'te eleştirilere neden oldu. Dizideki bir çok sahnenin ve repliklerin özellikle Kuzey Makedonya göçmenleri tarafından da eleştirildiğini her fırsatta dile getirdik. Dikkate alınmadığını da defalarca gördük. Ve dizi reytinglerde beklenen ilgiyi görmeyince final yaptı. Çok iyi hatırlıyorum. Balkan Ninnisi dizisinin en az üç yıl süreceğini söylüyorlardı. Bırakın üç yılı bir sezon bile sürmedi.

Şimdilerde ise bir dizi daha Üsküp'te çekiliyor. Sıfırıncı Gün... Evet hikaye ilginç. Kadroda güzel. Ancak sahneler çok saçma.

Örneğin Ohri'den Kanyon Matka'ya tekneyle gelmek imkansız. Böyle bir bağlantı yok. Dizideki sahnelerde nasıl yapmışlarsa böyle bir bağlantı göstermişler. Anlaşılan Kanal İstanbul yapılmadan adamlar Kanal Ohri yapmışlar.

Bir başka saçma sahnede başrol oyuncusunun Kanyon Matka'da yakaladığı şahsı şehre kadar kovalaması. Bu mümkün değil. Arabayla bile yarım saatten fazla sürüyor o mesafe. Ama dizide başrolümüz öyle bir kovalıyor ki Türk çarşısına kadar geliyorlar dakikalar içerisinde. Bu saçmalık Üsküp'te çok eleştirildi. Ulusal bir TV kanalının bir ülkede dizi çekerken en azından biraz olsun yerel halktan bilgi alması gerekirdi. Anlaşılan Sıfırıncı Gün'de fiyaskoyla sonuçlanacak.

Sıfırıncı Gün dizisinin kadrosunda Engin Öztürk, Aybüke Pusat, Sarp Akkaya ve Berk Cankat,Yiğit Özşener, Savaş Özdemir, Adnan Biricik gibi oyuncular yer alıyor