Üsküp Seçim Sonuçlarında Flaş Gelişme! Danela Arsovska Üsküp’te zafer ilan etti

Üsküp Seçim Sonuçlarında Flaş Gelişme! Danela Arsovska Üsküp’te zafer ilan etti

Üsküp Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışa bağımsız olarak katılan ve ana muhalefet VMRO-DPMNE tarafından desteklenen Danela Arsovksa seçimi kazandığını belirterek zaferini ilan etti.

Üsküp'te yerel seçim sonuçları sonuçlandı. İktidar seçimi kaybederken bağımsız aday seçimi kazanarak zafer ilan etti.

Yeni Balkan gazetesi tarafından duyurulan son dakika haberine Üsküp Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışa bağımsız olarak katılan ve ana muhalefet VMRO-DPMNE tarafından da desteklenen Danela Arsovksa düzenlediği basın toplantısında ikinci turda da rakibinden daha fazla oy aldığını ifade ederek zaferini ilan etti.

MAKEDONYA TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞİYOR

Öte yandan Kuzey Makedonya tarihinde de bir ilk gerçekleşmiş olacak. Üsküp'te ilk kez bir kadın belediye başkanı görev yapacak. Konuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Danela Arsovksa çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamasında Makedonya bağımsızlık tarihinde Üsküp’ün ilk kadın belediye başkanı olacağını ifade eden Arsovska, kendisine karşı yürütülen kirli kampanyaya geçit vermedikleri için Üsküplülere de ayrıca teşekkür etti.

SANDIKLARDAN ÇIKAN SONUÇLARA GÖRE FARK BÜYÜK

Şimdiye kadar Devlet Seçim Komisyonu’nun verilerine göre Üsküp’te sandıkların yüzde 66,10’u açıldı.

Ve Şu ana kadar Danela Arsovska oyların yüzde 55,68’ini (79.895) alırken, SDSM adayı Petre Şilegov ise oyların yüzde 40,75’ini (58.479) aldı.

Aradaki farkın kolay kolay da aşılması pek beklenmiyor.