Üsküp İlkbaharın Haberci Olan Güzelliğiyle Buluştu

Üsküp İlkbaharın Haberci Olan Güzelliğiyle Buluştu

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp yeşilliğiyle bilinen bir kent. Kentin dört bir yanındaki meyve ağaçları çiçek açmaya başladı. İşte ayrıntılar..

Üsküp sokakları İlkbaharın gelmesiyle tekrardan renklendi. Renk renk çiçek açan ağaçlar fotoğraf tutkunlarının adresi oldu.

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te havaların ısınmasıyla İlkbaharın müjdecisi haline gelen ağaçlar çiçek açmaya başladı.

Başkent Üsküp'ün bir çok sokağında ve ev bahçelerinde görebileceğiniz kiraz ve erik ağaçları çiçek açmaya başladı. Çim olan yerlerde ise Mart çiçekleri baş gösterdi. 

Ağaçların kayıt altına alındığı ve izinsiz kesmenin yasak olduğu Kuzey Makedonya sadece yazın değil mevsim geçişlerinde de bir çok doğa harikası güzelliklere şahit oluyor. Son dönemlerde havaların bir soğuk bir sıcak gittiği Üsküp'te Mart ayında kaydedilen en yüksek sıcaklık 18 derece oldu. Havaların ısınması İlkbaharın müjdecisi çiçeklerin erken açmasına neden oldu. Her sokak ve köşe başında görebileceğiniz pembe, mor ve beyaz çiçekli ağaçlar fotoğraf tutkunlarının adresi haline geldi. 

Şehrin en yeşil alanı olarak bilinen Üsküp Şehir Parkı'nda çimler iyiden iyiye yeşermeye başladı. Hafta sonları özellikle çocuklu ailelerin uğrak noktası olan şehir parkında da bir çok çiçek açmaya başladı. 

Özellikle şehir içinde bulunan kestane ve fıstık ağaçları henüz yeşermedi. 

Bu hafta itibariyle Üsküp'te hava sıcaklıklarının düşmesi ve karla karışık yağmur günlerin gelmesi bekleniyor. Bu haberle birlikte doğa fotoğrafçıları oldukça üzüldü. Doğa fotoğrafçısı Denki Konstan, ''Uzun yıllar doğa fotoğrafçılığı yapıyorum. Şehrimi ve ülkemi seviyorum. Özellikle şehir içinde böylesine güzel ağaçlar görmek sadece beni değil yurt dışından gelen arkadaşlarımı da mutlu ediyor. Çektiğim ve kaydettiğim tüm muhteşem fotoğraflarım ülkemden.. Başka bir yere seyahat etmeme gerek kalmadan yaz ve kış demeden doğru ve muhteşem kareler yakalıyorum. Bir kaç haftadır havalar oldukça güzeldi. Benim için de iyiydi. Bu haftadan itibaren yağmurlar başlıyor ama sorun değil. Her koşulda yılmadan güzel kareler yakalamaya çalışıyorum.'' dedi.