Türkiye Kuzey Makedonya İçin Müjdeyi verdi Üsküp ve Antalya - Bodrum Seferleri başlıyor

Türkiye Kuzey Makedonya İçin Müjdeyi verdi Üsküp ve Antalya - Bodrum Seferleri başlıyor

Turizmi canlandırmak amacıyla Kuzey Makedonya ile Türkiye arasında seferler başlıyor. Buna göre Antalya ve Bodrum'a başkent Üsküp üzerinden direk uçuşlar başlayacak! Tarih de belli oldu

Salgın nedeniyle özellikle Türkiye'de Turizm Sektörü zor günler geçiriyor. Bu zor günlerin geçmesi adına ise yabancı ülkelerden turist gelmesi için çeşitli girişimler başlatılıyor.

RUSYA UÇUŞLARI DURDURDU

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik uçuşları askıya alması Türkiye'yi harekete geçirdi. Bilindiği gibi Türkiye'ye en fazla Turist Rusya'dan geliyor.

Türkiye'de bu karar sonrası önlemini aldı.

MAKEDONYA'DAN ANTALYA VE BODRUM'A DİREK UÇUŞLAR

Hal böyle Olunca Türkiye'de Kuzey Makedonya üzerinden Bodrum ve Antalya'ya turist çekmek amacıyla direk uçuşlar başlatıyor.

Konuyla ilgili olarak Airporthaber’in Makedon basınından aktardığı habere göre Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet’in Haziran ayında Bodrum ve Antalya’dan başkent Üsküp’e seferlere başlayacağı bilgisi geldi.

TARİH NE ZAMAN?

Öte yandan uçuşların başlayacağı tarih olarak 3 Haziran tarihi seçildi. Antalya Üsküp hattında haftalık 12 Uçuş - Bodrum hattında ise haftada 2 uçuş yapılacak..

Alınan bu karar Makedonya'da yaşayanlarda ise olumlu karşılandı..

İZMİR'E DİREK UÇUŞ YOK MU?

Uzun yıllardır İzmir'e direk uçuş olmaması eleştiri konusu olurken Türkiye'den Kuzey Makedonya'ya gelmek isteyen İzmirliler İstanbul üzerinden aktarma yapmak zorunda kalıyorlar.

Veya Kuzey Makedonya'dan İzmir'e gitmek isteyen Makedonya vatandaşları da aynı şekilde aktarma yapmak zorundalar.

Bu durumda İzmir'e gitmek isteyenlerin önünde büyük bir engel olarak karşımıza çıkıyor.

İleride direk uçuşların başlaması için herhangi bir adım atılıp atılmayacağı ise bilinmiyor

İlgili Haberler