Türk Hareket Partisi Lideri Enes İbrahim'den Dillerin Kullanımı yasası hakkında açıklama

Türk Hareket Partisi Lideri Enes İbrahim'den Dillerin Kullanımı yasası hakkında açıklama

Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim Kuzey Makedonya'daki Türk toplumunu yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı

Geçtiğimiz aylarda yapılan nüfus sayımında sona gelindi. Nüfus sayım raporlarında Kuzey Makedonya genelinde bazı yerleşim yerlerinde Türk nüfusunun artışa geçtiği görüldü. Konuyla ilgili ilk değerlendirme ise Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim'den geldi.

Enes İbrahim sosyal medya hesabından Türk Hareket Partisi'nin atacağı adım hakkında kısa bir açıklama yaptı. Enes İbrahim'in Nüfus sayımıyla ilgili değerlendirmeleri şu şekilde oldu.


Dün açıklanan nüfus sayım neticeleri sonrasında yaptığımız ilk incelememizde Karbintsi, Konçe ve Vasilevo belediyelerinde Türk nüfusunun %20'nin üzerine ulaştığı görülmektedir.

Bundan dolayı bu belediyelerde Türk dilinin resmi dil olarak yer alması için en kısa zamanda “Dillerin Kullanımı” yasasının yürürlüğe girmesini talep etmekteyiz.

Birçok belediyede Türk nüfusu %10’un üzerine çıkarken, bu belediyelerde belediye meclislerinin iyi niyet gösterip, Türk dilinin resmi diller arasında yer alması gerektiğini savunmaktayız.


ÜSKÜP HABER