Tırnaklarım Çatlıyor ve Çok Güçsüz, Tedavisi Var mıdır? Tırnakları  Güçlendiren Yöntem

Tırnaklarım Çatlıyor ve Çok Güçsüz, Tedavisi Var mıdır? Tırnakları Güçlendiren Yöntem

Tırnaklarınız mı çatlıyor? Güçsüz tırnaklara ne iyi gelir? İşte sorununuz için önerilen doğal yöntemler…

İlk olarak güçsüz tırnaklara ne iyi gelir? Tırnaklarınızın hemen güçlenmesi hem eksik olan vitaminlerin giderilmesi hem de doğru bir tırnak bakımı ile mümkün. Bunu sağlamanız durumunda herhangi bir sorun yaşamadan tırnaklarınızın bakımı yapacaksınız. Tırnaklarınız için bakım yapmak, sağlıklı şeklide tırnaklarınızı temizlemek, düzenli nemlendirmek gibi pek çok husus var. Dikkat etmeniz halinde, bakım ile tırnaklarınızın güçlü ve bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Kırılan Tırnaklara Bitkisel Çözüm

Tırnaklarınızın bakımlı hale gelmesi için bitkisel çözümler sunuluyor. Kırılan tırnaklar için ilk akla gelen çay ağacı yağı. Yağ ile yapılan bakımlar tırnaklarınızın en iyi şekilde temizlenmesi, kırılmamasını sağlar. Bunun beraberinde mantar enfeksiyonunu da ortadan kaldırmak açısından çay ağacı yağı son derece önemlidir.

Çay ağacı yağı ile E vitaminini karıştırın;

Yarım saat tırnaklarda bekletmeniz gerekiyor. Bu iki yağı kullandıktan sonra direkt olarak tırnaklarınızın daha parlak ve sert olduğunu göreceksiniz. Yarım saat beklemenin ardından durulayın ve mutlaka bu işlemi günde iki kez uygulayın.

Zeytinyağı ve limon;

Limon tırnakların güçlenmesi için son derece önemlidir. Tırnaklar nasıl güçlenir sorusunun yanıtı için akla gelenler arasında. Bunun içine aynı zamanda zeytinyağı da koymanız halinde hem tırnaklar hem de tırnak eti beslenir. Limon sayesinde de daha sert ve beyaz tırnakların olması sağlanmış olacaktır. Göz önünde bulundurup siz de gün içinde 2 kere uygulama yapabilirsiniz.

At Kuyruğu ile Tırnakların Güçlendirilmesi

At kuyruğu tırnakların güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda tırnak lekesi gibi bir sorun varsa, onun da çözümlenmesi için son derece önemlidir. Kurutulmuş olan at kuyruğu bitkisi sayesinde direkt olarak siz de tırnaklarınızın bakımı yapın. Bitkiyi bir bardak suyun içinde 10 dakika içinde bekletin. Ardından direkt olarak tırnaklara uygulayın. Uygulamanın 20 dakika boyunca bekletilmesi gerekiyor. Ardından direkt olarak at kuyruğu ile tırnakların güçlendirilmesi sonunda hem tırnakların kırılması hem de güçsüzlüğü sorununu çözmüş olacaksınız. Seçim sizin.

İlgili Haberler