Solmuş kıyafetlerinizi çöpe atmayın.. 1 kaşık dökünce eski haline dönüyor

Solmuş kıyafetlerinizi çöpe atmayın.. 1 kaşık dökünce eski haline dönüyor

Kıyafetlerinizin eğer rengi soluyorsa işte bilmeniz gereken teknik.. Bu yöntem sayesinde kıyafetleriniz eski haine geri dönecek ve yeni gibi olacak..

Rengi solmuş kıyafetleri düzeltmek için birkaç farklı yöntem deneyebilirsiniz. İşte bazı temizlik tüyoları:

1. Sirke: Bir kova suya yarım su bardağı sirke ekleyin ve karıştırın. Kıyafetleri bu suda bekletin ve ardından normal şekilde yıkayın.

2. Limon suyu: Bir kova suya yarım su bardağı limon suyu ekleyin ve karıştırın. Kıyafetleri bu suda bekletin ve ardından normal şekilde yıkayın.

3. Tuz: Bir kova suya yarım su bardağı tuz ekleyin ve karıştırın. Kıyafetleri bu suda bekletin ve ardından normal şekilde yıkayın.

4. Karbonat: Bir kova suya yarım su bardağı karbonat ekleyin ve karıştırın. Kıyafetleri bu suda bekletin ve ardından normal şekilde yıkayın.

5. Renkli kumaşlar için özel deterjan: Renkli kumaşlar için özel olarak üretilen deterjanları kullanarak, kıyafetleri yıkayabilirsiniz.

wood-clamp-2822719-960-720.jpg

6. Kıyafet boyama: Eğer kıyafetlerinizin rengi çok solmuşsa, boyama işlemi yaparak yeniden renklendirebilirsiniz. Bu işlemi yaparken, kumaşın cinsine uygun boyalar kullanmanız gerekiyor.

**Püf Noktaları:**

- Yukarıdaki yöntemleri uygulamadan önce, kıyafetlerinizi etiketindeki talimatlara uygun şekilde yıkayın.
- Kıyafetleri sıcak suda bekletmek, kumaşın daha fazla solmasına neden olabilir. Bu nedenle, soğuk veya ılık suda bekletmeye özen gösterin.
- Kıyafetleri yıkarken, aynı renkteki diğer kıyafetlerle birlikte yıkamaya özen gösterin.
- Kıyafetleri kuruturken, doğrudan güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçının.

SOLMUŞ SİYAH KIYAFETLER NASIL BOYANIR?

evimdergisi.com.tr sitesinde yer alan içerikte; Solmuş kıyafetleri boyama teknikleri paylaşıldı.

Ucuz kumaş boyası alın
Yüksek kaliteli rit boyanın üzerinde çalışmak zordur ve eşit boyamama eğilimindedir, bu yüzden profesyonel pamuklu kumaş boyası yerine ucuz kumaş boyası alın. Ödediğinizin karşılığını almış olursunuz.

laundry-183986-960-720.jpg

Rit veya herhangi bir el sanatları mağazasında bulunan amatör düzeydeki kumaş boyaları, siyah kıyafetleri herhangi bir düzensiz nokta bırakmadan güvenilir bir şekilde bir ton yeniden boyayabilir. Yaklaşık olarak iki gömlek veya bir pantolon için bir paket siyah RIT kumaş boyası satın alın, ayrıca her boyama kabına fazladan bir çift çorap veya iç çamaşırı atabilirsiniz.

Boyama yönteminizi seçin
Siyah giysinizi yeniden boyamak için boya paketinizdeki talimatları izleyin. İster çamaşır makinesinde isterseniz büyük bir kapta boyama işlemi yapabilirsiniz. Bir tişörtü set üstü ocakta bir tencerede boyayabilirsiniz, ancak muhtemelen bir çift pantolonu boyayamazsınız.

İlgili Haberler