Şarj sorununu tümüyle tarihe karıştıran telefon: 13.000 mAh’lik Oscal S80 uygun fiyatıyla tanıtıldı

Şarj sorununu tümüyle tarihe karıştıran telefon: 13.000 mAh’lik Oscal S80 uygun fiyatıyla tanıtıldı

Günümüz telefonlarının en büyük sorunlarından pil ömrü, Blackview’in son akıllı telefonuyla tarihe karışmak üzere. Birçok kişi yeni model cep telefonunun özelliklerini merak ediyor

Birçok kişi şarj sorunuyla karşı karşıya kalıyor. İleride batarya değiştirmek zorunda kalanların sayısı bile epey fazla.

Eğer telefonunuzu çok kullanıyorsanız haliyle şarjınız da çabuk bitecektir. Ancak şarj sorununu ortadan kaldıracak bir telefon modeli tanıtıldı.

TGRThaber.com.tr sitesinde yer alan bir haberde; Şarj sorununu ortadan kaldıran telefonla ilgili detaylara yer verildi. Bakın o telefonla ilgili bilgiler neler;

Akıllı telefonların günümüzdeki en büyük sorunlarından biri pil sorunu. Üreticiler her ne kadar hızlı şarj konusunda önemli atılımlar yapsa da, ne yazık ki çok uzun vadede pil ömrü sunan bir telefon bulunmuyordu.

Şu anda yeni çıkan Android telefonlar 200W’a kadar hızlı şarjı destekliyor. Fakat telefon hızlı şarjı desteklese de bazen şarj edilecek bir yer bulunamıyor. Dolayısıyla burada daha yüksek kapasiteli pile sahip telefonlar öne çıkıyor ve Blackview Oscal S80 de bu konuda rakipsiz olan nadir modellerden. Zira Dooge'nin V Max modeli de 22.000 mAh pile sahip.

POWERBANK GİBİ TELEFON: OSCAL S80

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Blackview, uzun pil ömrü arayan gezginler için Oscal S80 adlı yeni telefonunu piyasaya sürdü.

S80’in en büyük özelliği, üç iPhone 14 Pro Max’in pil kapasitesine eş değer 13.000 mAh’lik pile sahip olması. 460 gram ağırlığındaki telefon, tıpkı bir powerbank gibi yüksek kapasiteli pil değerine sahip.

Resmi verilere göre Oscal S80, 15 saat yoğun, 20 saat canlı video izleme ve 70 saat müzik dinleme sürelerini sunabiliyor.

33W hızlı şarj ile desteklenen cihaz, pil kapasitesinin büyük olması nedeniyle 66 dakikada %51, 3 saat 20 dakikada ise %100 tam şarj olabiliyor.

s80-a.jpg

Ayrıca telefonun öne çıkan bir başka özelliği ise Powerbank gibi kullanılması. Oscal S80’in diğer telefonlara güç sağlamak için ters kablosuz şarjı desteklediğini de belirtmekte fayda var. Daha da önemlisi bu telefon iki iPhone 14 Pro Max’i tam olarak şarj edebilecek güçte.

Teknik açıdan ise S80, işlemci tarafında gücünü MediaTek Helio G85’ten alıyor. 6.583 inç IPS ekranı bulunan telefon, arka tarafında ise 12+8+2 Megapiksel üçlü kameraya ev sahipliği yapıyor.

Fiyata gelecek olursak 13.000 mAh pile sahip telefon, Çin’de 1200 yuan’dan satışa sunuldu. Dolar bazında ise cihazın fiyatı 175 dolara tekabül ediyor. Ürünün Türkiye pazarına gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor.

İlgili Haberler