Saadet Partisi gitti gidiyor! Millet İttifakına büyük şok! AK PARTİ'ye resmen kapı açıldı

Saadet Partisi gitti gidiyor! Millet İttifakına büyük şok! AK PARTİ'ye resmen kapı açıldı

Uzun bir süredir Türkiye gündeminde Saadet Partisi'nin Millet İttifakına katılacağı iddiaları konuşuluyordu. Bu konuda açıklamalarda bulunan Saadet Partisi lideri bomba açıklamalarda bulundu.

Cumhur ittifakı genişlemeye karar vermiş durumda. Bu kapsamda çok sayıda ziyaret gerçekleştiriliyor. Bizzat Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ Lideri Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerin en etkili olanı Saadet Partisi'ne yapılan ziyaretti.

Bu ziyaret sonrası herkes Saadet Partisi'nin Millet İttifakına katılacağını iddia ediyordu. Bu konuda CHP böyle bir şey olamayacağını iddia ederken Saadet Partisi Genel Başkanı tarafından yapılan açıklama Ankara'da bomba etkisi yarattı.

Saadet Partisi lideri AK PARTİ ile ittifaka tamamen kapıyı kapatmadı ve ittifak yapma şartlarını resmen açıkladı.

Açıklaması bir anda siyaset gündemini sallarken Saadet Partisi'nin Millet ittifakından ayrılması dengeleri alt üst edebilir. İşte Saadet Partisi liderinin yapmış olduğu açıklamalara ilişkin detaylar..

Millet ittifakı partilerinden birisi olan Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü evinde ziyaret etmesinin ardından Habertürk'te yayınlanan programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Habertürk Canlı yayınında sorulara yanıt veren Saadet Partisi lideri, Erdoğan'ın ziyaretlerini olumlu bulduğunu açıkladı. Kendisine görüşme teklif edilmesi halinde de ayrıca kabul edeceğini açıkça ilan etti.

Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisinin Cumhur İttifakı'na katılacağı yönündeki iddiaları da yorumladı , Cumhur İttifakı'na kapıları kapatmadı. "Doğru bulmadığımız politikalarını değiştirirse AK Parti'yle ittifak yapılabilir" diyerek CHP'yi şok edecek bir çıkışta bulundu.

HDP'NİN KAPATILMASI İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Habertürk yayınında açıklamalarda bulunan Temel Karamollaoğlu, MHP tarafından başatılan HDP'nin kapatılmasına yönelik tartışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Yargının kapatma kararı alması halinde saygı duyacaklarını belirten Temel Karamollaoğlu, "İşin içinde terör varsa kapatma kararı doğru olur" diyerek HDP'nin bu gerekçeyle kapatılmasına sıcak baktı.

İlgili Haberler