Fiyatının pahalı olması yetmezmiş gibi birde zehirli çıktı! Zeytinyağı araştırması dehşete düşürdü

Fiyatının pahalı olması yetmezmiş gibi birde zehirli çıktı! Zeytinyağı araştırması dehşete düşürdü

Zeytinyağıyla ilgili yapılan son araştırma okuyanları dehşete düşürecek türden oldu! Şimdi herkes isyan ediyor

Zeytinyağı sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir. Bir çok uzman zeytinyağının mutlaka salatalarımızda kullanmamız gerektiğini söylerler.

Öyle ki Zeytinyağı anne sütü kadar değerlidir diyen isimler bile vardır. O isimlerden birisi de Canan Karatay'dır. Canan Karatay her seferinde zeytinyağının önemine dikkat çeker.

Ancak doğal olan zeytinyağının daha faydalı olacağını söylemektedir.

Şimdilerde bakıyoruz bazı zeytinyağları doğal olmadığı gibi maalesef hileli çıkabiliyor. Bu yüzden güvenilir markaları tercih etmek sağlığımız için çok daha iyi olacaktır.

Zeytinyağı konusunda herkesin bilmesi gereken önemli bir haber Ülke gündemine bomba gibi oturdu. Zeytinyağında dönen dolaplar anlatıldı adeta..

Gıda Mühendisi Ebru Kayıran, vatandaşlara zeytinyağı diye insan sağlığına zararlı olduğu söylenen palm yağı kullanıldığını açıklayarak, hatta motorin yağı bile çıktığını sözlerine ekledi. Ebru Kayıran tarafından yapılan bu açıklama kısa sürede Türkiye'nin gündemine oturmayı başardı ve çok sayıda vatandaş tepkilerini yaptıkları yorumlarla ifade ettiler.


Bilindiği gibi mizah sitelerine ve hatta skeçlere bile konu olan Ayçiçek yağı fiyatlarındaki artış haftalardır Türkiye kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Faydaları saymakla bitmeyen Zeytinyağı ise uzun zamandır dar gelirlinin evine ne yazık ki uğramıyor. Zeytinyağının fiyatı çok yüksek olduğundan Yağı daha ucuza mâl ederek satmaya çalışan fırsatçılar ise insan sağlığıyla oynamaya devam ediyorlar.

CNN Türk’te yer alan Müfettiş adlı programda, gıdada yapılan tağşişler gözler önüne serildi. Programda yapılan araştırmanın sonuçlarına yer verildi. İzleyenler adeta ekran başında küçük dilini yutarak programı izledi.

Programda açıklamalarda bulunan Gıda Mühendisi Ebru Kayıran’ın anlattıkları ise dinleyenlerin adeta ağzını açık bırakacak türdendi. Gıda mühendisi Kayıran, zeytinyağı diye motorin bile kullanıldığını açıklayarak, “Pamuk yağını çok rahatlıkla kullanıyorlar, bitkisel yağlar kullanıyorlar, fındık ve mısır yağları kullanılıyor. İnsan sağlığı için en zararlısı palm yağını kullanıyorlar. Motorin yağının bile çıktığı görüldü. Ülkemizde yeni dönemde bazı fırsatçılar bunu kullanıyorlar" ifadelerini kullanarak isyan etti..

Hileli Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Yapılan bir çok araştırmada Hileli Zeytinyağının nasıl anlaşıldığı konusunda bilgiler yer almaktadır. Ancak hileli zeytinyağını anlamanın en iyi yolu su dolu bir bardağa zeytinyağı eklemektir. Zeytinyağı yüzeye yani üzerine çıkıyorsa gerçek zeytinyağı olduğu anlaşılacaktır.

Zeytinyağının gerçek olduğunu anlamanın yolu bu şekilde mümkün olabilirken Zeytinyağının gerçek olduğunu anlamanın en iyi yollarından birisi de tuz ruhu ile karıştırıldığında rengi değişmiyorsa o zeytinyağı saf bir zeytinyağıdır. Ayrıca içtiğinizde genzi yakan zeytinyağının da gerçek olduğu gıda uzmanları tarafından açıklanmaktadır.. 

İlgili Haberler