Patates kabuğu yüze sürülürse ne olur? Kimse hiç bilmiyordu

Patates kabuğu yüze sürülürse ne olur? Kimse hiç bilmiyordu

Son dönemde patates kabuğunun faydaları sıralanıyor

Son dönemde patates kabuğunun cilt güzelliğine fayda sağladığı öne sürülüyor. Oysa bu doğru değil. Uzmanlar patates kabuğu konusunda herkesin dikkatini çekecek bir uyarı yaptılar.

Yüzünüze patates kabuğu sürerseniz cildinizi temizleyebilirsiniz ancak bu yöntem ciltte tahrişe neden olabilir. Patates kabuğu, yemeklerde kullanılan bir malzemedir ancak aynı zamanda çeşitli ev işleri için de kullanılabilir. Örneğin, patates kabukları tencere ve tavaların temizlenmesinde kullanılabilir. Ayrıca, bitkilerin büyümesini desteklemek için de kullanılabilir.

PEKİ PATATES KABUKLARIYLA NELER YAPILIR?

Lezzet.com.tr sitesinde patates kabuklarının pek bilinmeyen faydaları sıralandı:

potato-skins-344185-960-720.jpg

Mutfağınızı temizleyin.


Patates kabukları, temizleme alanında da kullanılabilir. Örneğin lavabo veya seramik ocaklardaki lekeleri, patatesin ıslak tarafı ile ovalayabilirsiniz. Lekeleri çıkardıktan sonra su ile durulayıp kurulayabilirsiniz.

Deri yüzeyleri parlatın.


Patatesin ıslak tarafını, deri yüzeylerdeki lekenin üzerine sürün. Ardından bezle ovalayın. Deri yüzeyleri bu yöntemle kolayca parlatabilir ve temizleyebilirsiniz.

Cips yapımında kullanın.


Patates kabuklarının üzerine bir miktar zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ara sıra çevirerek 15-20 dakika pişirin. İsteğe göre tuz ve biber ekleyerek baharatlandırabilirsiniz.

YÜZÜNÜZE PATATES KABUĞU SÜRERSENİZ NE OLUR?

Özetle yüzünüze patates kabuğu kesinlikle sürmeyin. Cildinize kalıcı tahrişe neden olabilirsiniz. Birçok uzman bu konuda uyarıda bulunmaktadır. Patates kabuğu genelde olarak çöpe atılmaktadır.
Ama patates kabuğunu yukarıdaki önerilerle temizlikte kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler