Öğrenince teşekkür edeceksiniz : Sarımsakları 1 saniyede soymanın yolu

Öğrenince teşekkür edeceksiniz : Sarımsakları 1 saniyede soymanın yolu

Sarımsak soymak işkence dönmesin bu yöntemle hemen soyun

Sarımsak soymak sanıldığı kadar zor değil: Pratik bir yöntem sayesinde sarımsak soyabileceksiniz:

Sarımsak soymak, birçok yemek tarifinde kullanılan ancak zaman alıcı bir işlemdir. Ancak, birçok yöntem sayesinde sarımsak soymak artık çok daha kolay ve hızlı. Bu makalede, 1 saniyede sarımsak soymak için yöntemler hakkında bilgi verilecektir.

**1 Saniyede Sarımsak Soymak İçin Yöntemler**

1. Zımba Yöntemi: Sarımsağı ikiye bölün ve zımba yardımıyla çıkartın. Bu yöntem, sarımsağı hızlı bir şekilde soymak için en kolay yöntemlerden biridir.

maxresdefault-002.jpg

2. Bıçak Yöntemi: Sarımsağı keskin bir bıçak yardımıyla ezin. Daha sonra, sarımsağı kabuğundan çıkartın. Bu yöntem, sarımsağı hızlı bir şekilde soymak için diğer bir yöntemdir.

3. Kavanoz Yöntemi: Sarımsakları kavanoza koyun ve kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu sallayın ve sarımsakların kabukları kendiliğinden çıkacaktır.

4. Mikrodalga Yöntemi: Sarımsakları mikrodalgada 10-15 saniye boyunca ısıtın. Daha sonra, kabukları kolayca çıkacaktır.

5. Sıkma Yöntemi: Sarımsağı ikiye bölün ve sıkma aleti yardımıyla çıkartın. Bu yöntem, sarımsağı hızlı bir şekilde soymak için kullanabileceğiniz diğer bir yöntemdir.

Bu yöntemler sayesinde sarımsak soymak artık çocuk oyuncağı olacak:

ELDEKİ SARIMSAK KOKUSU NASIL GEÇER?

Öte yandan eldeki sarımsak kokusu nasıl geçer sorusu da araştırılmakta. Nefisyemektarifleri.com sitesindeki bilgilere göre; Eldeki sarımsak kokusunu geçiren yöntem paylaşıldı.

KARBONATLA SARIMSAK KOKUSUNA SON VERİN

Avuç içine bir tatlı kaşığı kadar karbonat dökün ve çok az bir su ile elinizi ovalayın. Elinizde köpürme oluştuktan sonra ılık su ile durulamaya geçin. Karbonat eldeki kiri yok ettiği gibi soğan ve sarımsaktan kalan kokuyu da yok edecektir. Karbonatla yıkamadan sonra elinize nemlendirici sürmeyi sakın ihmal etmeyin.

FOTOĞRAFLAR : Youtube.com