Kuzey Makedonya'ya gelen herkesin görmesi gereken 5 yer: Gezginler uğramadan gitmiyor...

Kuzey Makedonya'ya gelen herkesin görmesi gereken 5 yer: Gezginler uğramadan gitmiyor...

Kuzey Makedonya, Vizesiz olması nedeniyle birçok seyahat severin uğradığı ülke olmaya devam ediyor. Kuzey Makedonya'ya gelen gezginlerin mutlaka uğradığı 5 yeri sizler için derledik

Kuzey Makedonya, Balkanlar'ın en güzel ve en şirin ülkelerinden biridir. Bu küçük ama büyüleyici ülke, doğal güzellikleri, tarihi mirası, kültürel zenginliği ve lezzetli mutfağı ile her türlü gezgine hitap etmektedir.

Kuzey Makedonya'yı ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken 5 yeri Üsküp Haber'den Sadık Şimşek derledi;

İşte Üsküp'e geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken 5 yer

1. Ohri Gölü:

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Ohri Gölü, Avrupa'nın en eski ve en derin göllerinden biridir. Gölün etrafında pek çok tarihi ve kültürel anıt bulunur. Bunlardan en ünlüsü, 13. yüzyılda inşa edilen ve 365 penceresi olan Samuil Kalesi'dir.

footpath-4732304-1280.jpg

Ohri Gölü aynı zamanda doğa severler için de harika bir destinasyondur. Gölde yüzme, kano, balık tutma gibi aktiviteler yapabilir, gölün kıyısındaki köyleri ve manastırları keşfedebilirsiniz. Ohri ayrıca aynı adı taşıyan Ohrid kentine ev sahipliği yapmaktadır. Ohri veya diğer adıyla Ohrid'de binlerce Türk yaşamaktadır. Ohrid'de Osmanlı'dan izler bulmak mümkündür.

2. Üsküp:

Ata yadigarı Üsküp mutlaka gezilmeli mutlaka görülmeli. Geçtiğimiz yıl yayınlanan TRT1'deki Balkan Ninnisi dizisinden sonra bu kente akın akın turist gelmeye başladı.

macedonia-4382083-1280.jpg

Kuzey Makedonya'nın başkenti ve en büyük şehri olan Üsküp, Osmanlı'dan kalma tarihi çarşısı, modern mimarisi, renkli pazarları ve canlı gece hayatı ile gezginleri kendine çeker. Üsküp'te görülmesi gereken yerler arasında Taş Köprü, Mustafa Paşa Camii, Kale, Milenyum Haçı, Vardar Nehri kıyısındaki heykeller ve müzeler sayılabilir.

3. Matka Kanyonu:

Bir doğa harikası Matka kanyonu görülmeden gidilir mi hiç?

water-3133678-1280-001.jpg

Üsküp'e sadece 15 km uzaklıkta bulunan Matka Kanyonu, doğal bir harikadır. Kanyonun içinde 10'dan fazla mağara ve çok sayıda endemik bitki ve hayvan türü vardır. Matka Kanyonu'nda yürüyüş yapabilir, tekne turu alabilir, kayalara tırmanabilir veya sadece manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

4. Kokino:

Kuzey Makedonya'nın kuzeydoğusunda yer alan Kokino, dünyanın en eski gözlemevlerinden biridir. Bronz Çağı'nda inşa edilen bu megalitik yapı, güneşin ve ayın hareketlerini takip etmek için kullanılırdı. Kokino'yu ziyaret ederek bu eski uygarlığın astronomi bilgisine tanık olabilirsiniz. Kokino birçok gezgin tarafından bilinmiyor.

5. Mavrovo Milli Parkı:

Kuzey Makedonya'nın en büyük milli parkı olan Mavrovo Milli Parkı, Balkanların en yüksek dağı olan Korab Dağı'nı içerir. Parkın içinde ayrıca Mavrovo Gölü, Bistra Dağı ve çok sayıda şelale bulunur. Mavrovo Milli Parkı'nda doğa yürüyüşleri yapabilir, bisiklete binebilir, kayak yapabilir veya gölde balık tutabilirsiniz. Bu parkta ciğerleriniz bayram edecek.

lake-4827441-1280.jpg

Kuzey Makedonya'da mutlaka görülmesi gereken bu 5 yer tüm gezginlerin ziyaret ettiği yerlerdir.

Yazar: Üsküp Haber - Sadık Şimşek - İnstagram: https://www.instagram.com/gidilesinet/

KUZEY MAKEDONYA'YA NASIL GİDİLİR?

mfa.gov.tr sitesinde yer alan bilgilere göre;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Kuzey Makedonya’yı ziyaretlerinde 180 gün içinde 90’ü günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır. Çalışma ya da öğrenim için Kuzey Makedonya’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın amaçlarına uygun vize temin etmeleri gerekmektedir. Kuzey Makedonya'ya uçakla seyahat edenlerin herhangi bir vize almasına gerek bulunmuyor.

İlgili Haberler