Kuzey Makedonya'da Kabinenin en etkili isimlerinden Nikola Di̇mitrov'a görev verilmedi

Kuzey Makedonya'da Kabinenin en etkili isimlerinden Nikola Di̇mitrov'a görev verilmedi

Kuzey Makedonya, Avrupa İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Nikola Di̇mitrov, teklif edilen yeni kabinede yer almamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu..

Başbakan Zoran Zaev'in yerel seçimleri Üsküp'te Bağımsız adayın kazanması sonrasında istifa etmesi Kuzey Makedonya siyasetinde taşları yerinden oynatmıştı. İstifası kabul edilen Zoran Zaev'in ardından yeni hükümet kurulma süreci de olumlu sonuçlandı. Kurulan bu hükümette ise flaş bir gelişme yaşandı.

Kabinenin en etkili isimlerinden biri olan Nikola Di̇mitrov'a yeni kurulacak hükümette görev verilmedi. Bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nikola Di̇mitrov, kendisine Washington büyükelçiliği teklif edildiğini fakat bu teklifi kabul etmediğini açıkladı..

Kendisinin mücadeleden vazgeçen bir kişilik olmadığını belirten Nikola Di̇mitrov, hakkındaki görevden çekildiği haberlerinin ise doğru olmadığını belirtti.

Nikola Di̇mitrov, kabinede görev verilmemesinin nedenini ise Bulgaristan meselesiyle ilgili tutumlarından dolayı olduğunu belirtiyor. Kendisinin ulusal bir duruş sergileme yolunda büyük mücadeleler verdiğini belirten Nikola Di̇mitrov, bu konudaki düşüncelerinin de ayrıca kamuoyuna yansıdığının altını çizdi..

MÜCADELEM SÜRECEK

Nikola Di̇mitrov konuyla ilgili açıklamasının devamında ileride görevinin ne olacağına bakmaksızın bu doğrultuda mücadelesini sürdüreceğini kaydetti.

Fotoğraf: euronews