Kuzey Makedonya Vatandaşı Olmak İsteyen Türkler Harekete Geçti

Kuzey Makedonya Vatandaşı Olmak İsteyen Türkler Harekete Geçti

TDP Genel Başkanı Beycan İlyas'ın Vatandaşlık yasası hakkındaki açıklamaları Kuzey Makedonya vatandaşı olmak isteyen Türkleri harekete geçti.

Geçmişte Çeşitli nedenlerle Kuzey Makedonya vatandaşlığından çıkan veya vatandaşlık almaya hakkı olan çok sayıda Kuzey Makedonya Türk'ü uzun yıllardır vatandaş olma mücadelesi veriyordu.

TDP Genel Başkanı Beycan İlyas'ın vatandaşlık yasasında değişiklik yapılacağını duyurması Türkiye'de yaşayan çok sayıda Kuzey Makedonya Türk'ünü heyecanlandırdı.

İlyas'ın açıklamaları sonrası vatandaşlık başvuruları hakkında araştırmaya giren Türkler adeta temsilciliklerin telefonlarını kilitlemeye başladılar.

Ancak vatandaşlık yasasında değişiklik henüz meclisten geçmiş değil. Meclisten geçmesi durumunda Vatandaşlık başvurularında bir kolaylık sağlanması düşünülüyor.

TDP Genel Başkanı Beycan İlyas'da zaten açıklamasında bu hususun altını çiziyor.

TDP Genel Başkanı Beycan İlyas'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamanın detayları şu şekildeydi.

İşte o açıklamalar

bbbbbb.png

Öte yandan ODA TV'nin haberine göre Ülke kanunlarındaki “Kendi anavatanına göç etmiş kişiler göçmen sayılmaz” ibaresi ortadan kalkarken; Türkiye’den göç etmiş ve vatandaşlıktan çıkmış kişiler için vatandaşlık yolu yeniden açılacak.. Önümüzdeki günlerde yasanın net bir şekilde duyurulması bekleniyor..

Kaynak: Odatv* Üsküp Haber - Fotoğraf: unsplash