Kuzey Makedonya Şimdilik Öğrencilerden PCR testi İstemeyecek

Kuzey Makedonya Şimdilik Öğrencilerden PCR testi İstemeyecek

Kuzey Makedonya genelinde aşı olmayanlara yönelik kısıtlamalar devam ederken öğrencileri ilgilendiren bir düzenleme yapıldı..

Kuzey Makedonya genelinde kafe ve restoranlarla Alışveriş merkezlerine giriş aşı olmayanlara yasaklandı. Girişte ya test ya da aşı kartı sunmak zorunlu..

Okulların açılacağı Eylül ayında ise öğrencilerden aşı veya test istenmesi gündeme gelmişti. Konuyla ilgili ise alınan son karar açıklandı.

Yeni Balkan gazetesinin geçtiği son dakika haberine göre: Sağlık Bakanı Venko Filipçe, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerden gelen sorulara cevap verdi..

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bakan 1 Eylül’de başlayacak yeni eğitim yılında öğrencilere yönelik PCR testi zorunluluğu olup olmayacağı konusunda da açıklamalarda bulundu..

Bakan Filipçe, “Şu anda böyle bir planımız yok ancak AB ülkelerinin uygulamalarını yakından takip ediyoruz. Sağlığın korunmasına yönelik her önlemi alabiliriz. Tabi ki bunun için o önlemin gerçekten sonuç vereceğine inanmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi...

Şimdilik öğrencilerden test istenmiyor ancak ileriki süreçte ne olacak bilinmiyor..

Fotoğraf: unsplash -