Kızılcık Şerbeti dizisi için iyi haber! Ekrana dönüş günü duyuruldu

Kızılcık Şerbeti dizisi için iyi haber! Ekrana dönüş günü duyuruldu

RTÜK tarafından kesilen ceza nedeniyle ekranda yer almayan Show TV dizisi Kızılcık Şerbeti sonunda geri dönüyor.

Kızılcık Şerbeti için Sevindiren haber geldi. Kızılcık şerbeti dizisi için iyi haber geldi. Kızılcık Şerbeti dizisinin yeniden Show TV ekranlarında olacağı tarih resmen duyuruldu.

RTÜK DİZİYİ DURDURMUŞTU

Kızılcık Şerbeti dizisi en çok izlenen dizilerden biri olmasına rağmen en çok şikayet edilen diziler arasında da ilk sıradaydı. Bu gelişme sonrası RTÜK harekete geçmiş ve dizi hakkında inceleme başlatmıştı.

RTÜK, Kızılcık Şerbeti dizisinde yer alan ‘kadına karşı şiddet’ sahneleri nedeniyle 5’er kez yayın ve program durdurma ile üst sınırdan idari para cezası verme kararı almıştı. Ceza nedeni olarak ise dizinin 18’inci bölümünde ailesi tarafından istemediği erkekle zorla evlendirilen Nursema karakterinin evlendiği erkek tarafından şiddet görerek amdan aşağı atılması gösterilmişti.

kizilcik-serbeti-gundeme-damgasini-vurdu-tesettur-diziye-konu-olunca-1665476143-1064.jpg

DİZİ DÜNYASI AYAKLANDI

Show TV ekranlarında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisine ceza kesilmesinin ardından dizi dünyası ayaklanmış hem kanala hem oyunculara destek çıkmıştı. Sadece oyuncular değil set çalışanları da zor duruma girmişti.

Hem kanalın hem yapım şirketinin hem de çalışanların maddi kaybının çok yüksek olduğu biliniyor..

Show TV, RTÜK’ün cezanın uygulanması kararına ilişkin kendilerine e-posta ile iletilen mahkeme tebligatının posta yoluyla ulaşması gerektiği için dizinin yayınlanmasına karar vermişti. Ancak 2 haftadır Show TV’de dizinin yayın saatinde belgesel yayınlandı.

NİHAYET KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİ GERİ DÖNÜYOR

oda tv'den Gözde S. Kadıoğlu'nun haberine göre; Yayın durdurma kararına rağmen Kızılcık Şerbeti’nin özeti verilmiş ve yeni bölüm tanıtımları çıkmıştı. Ancak son anda gelen telefonla yeni bölüm son dakika iptal edilmişti.

Yayını yarıda kesilen Kızılcık Şerbeti'nin final yapacağı iddiaları ise konuşulmaya başlanmıştı. Ancak Kızılcık Şerbeti dizisiyle ilgili beklenen karar çıktı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi RTÜK’ün aldırdığı kararı bozdu ve yürütmeyi durdurdu.

Odatv'nin edindiği bilgiye göre dizinin yeni bölümü Cuma günü ekranda olacak.

YAYIN DURDURMANIN ASTRONOMİK MALİYETİ

Yine Odatv’nin edindiği bilgilere göre dizinin haftalık getirisi ortalama 25 milyon… 5 haftalık yayın durdurmanın yalnızca kanala değil, genel olarak sektöre ve ekonomiye olan eksi etkisi ise 125 milyon TL’ye denk geliyor…