Lahana Turşulu Arnavut Böreği Tarifi

Lahana Turşulu Arnavut Böreği Tarifi

Hazır yufka ile yapılan kolay tariflerden tepsi böreğini bir de bu şekilde deneyin. Lahana kavurması ile yapılan Arnavut böreğinin içi yumuşacık dışı ise kıtır kıtır oluyor. Hazırlaması 15 dakika pişirmesi ise 25 dakika sürüyor.

Arnavut komşumuzdan aldığım bu tarifi herkesin denemesi lazım! Ev yapımı lahana turşusu ile çıtır çıtır böreği birbirine yakıştıramıyorsanız bir kez daha düşünün. Ekşili ve tuzlu tadı ile lahana turşusu kavurması böreğe çok yakışıyor. İşte orijinal tarifi...

Lahana Turşulu Arnavut Böreği Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

Dört tane taze günlük hazır yufka ile beraber biraz sıvı yağı yeterli olacaktır.

İç harcını hazırlamak için ise 500 gram kadar ev yapımı (ya da organik satılan) lahana turşusu, bir tatlı kaşığı kadar pul biber (mideniz hassassa eklemeyebilirsiniz ya da miktarını azaltabilirsiniz) ve biraz da sıvıyağı lazım olacak.

Ara katlarına süreceğimiz sosu için de üç yemek kaşığı yoğurt, iki yemek kaşığı sıvı yağ, bir yumurta ve bir yemek kaşığı kadar tam yağlı süt kullanacağız.

Üzerine sürmek için bir tane yumurta ve biraz çörekotu ve susam ekleyebiliriz. İsterseniz bunları eklemeyebilirsiniz de (sosu dökmek de yeterli olacaktır)

Lahana Turşulu Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılıyor?

Nefis Arnavut böreği tarifini hazırlamak için en önemli kural: Turşu ev yapımı olacak! Marketlerde satılan turşular hem içeriğindeki farklı katkı maddeleri ile ilginç bir tatla böreği bozuyor hem de orijinal tarife biraz hakaret oluyor. Bu nedenle evde kurduğunuz ya da organik yerlerden satın aldığınız lahana turşularından kullanmayı ihmal etmeyin.

Öncelikle iç harcımızı hazır edelim. Sıvıyağını tavaya alıp ısıtalım. Üzerine parçaladığımız lahana turşularını ekleyip soteleyelim. On beş dakika kadar sotelenen turşuların üstüne pul biberi serpelim ve ocaktan harcı alalım. Soğuduğunda kullanacağımız için ocağın üzerinde bırakmamak daha iyi olacaktır.

Kullanacağımız tepsiyi alıp sildikten sonra (borcam da olabilir) üçünü sıvıyağı ile güzelce yağlayalım k börek yapışmasın. Ardından yufkalarımızdan birini serelim ve üzerine karıştırarak hazırladığımız ara kat harcını sürelim. İkinci yufkayı da serip ara kat sosunu serdikten sonra turşulu harcı her yere eşit şekilde dağıtalım. Üstüne üçüncü ve dördüncü yufkaları da ekleyelim. Ara katlara sosu sürmeyi unutmayalım.

Üstüne yumurtayı sürdükten ve çörekotunu serptikten sonra 180 derecede ısınan fırına tepsiyi sürelim. 25 dakika kadar piştiğinde hazır olacaktır. Afiyet olsun.