Evdeki tüm kötü kokuları uzak tutan 6 çiçek! Üstelik eve bereket getiriyor

Evdeki tüm kötü kokuları uzak tutan 6 çiçek! Üstelik eve bereket getiriyor

Evinizin güzel kokmasını sağlayacak çiçeklerle tanışmaya hazır olun

Evdeki kötü kokular zamanla rahatsız edici olabilmektedir. Evdeki kötü kokuları yok edecek yöntemler arasında ilginç bir yöntemden bahsedeceğiz.

ÇİÇEKLER SAYESİNDE EVİNİZ GÜZEL KOKACAK

Evin güzel kokmasını ister birçok kişi. Eğer eviniz güzel kokmuyor ve şehir hayatı yaşıyorsanız o halde bu içerik size göre. Şimdi paylaşacağımız içerik sayesinde evinizin misler gibi kokmasını sağlayacak 6 çiçekle ilgili bilgileri paylaşacağız.

maxresdefault.jpg

KOMŞULARINIZI KISKANDIRACAK 6 ÇİÇEK

Eviniz bu çiçeklerle öyle güzel kokacak ki, komşularınız gelip sırrını soracak. Üstelik bu 6 çiçek bakımı en kolay çiçekler arasında yer almaktadır. Milliyet.com.tr sitesinde yer alan içerikte; Evin misler gibi kokmasını sağlayan çiçeklerle ilgili bilgiler paylaşıldı. işte **evin güzel kokmasını sağlayan çiçekler** ve bilmeniz gerekenler

1-Mum Çiçeği (Hoya Kentiana ve Hoya Carnosa)


'Mum Çiçeği' ya da 'Porselen Çiçeği' olarak da adlandırılan hoyanın hoş ve tatlı bir kokusu vardır. Bazı insanlar çikolata veya vanilya gibi koktuğu için hoya carnosa bazıları da karamel gibi koktuğu için de hoya kentiana tercih eder.

maxresdefault-004.jpg

2-Sardunya


Bu bitkiler dokunduğunuzda değişik kokular yayarlar ve onların koku çeşitliliği gerçekten etkileyicidir.

3-Yasemin

hq720.jpg
Yıldıza benzer beyaz çiçeklere sahip olmasının yanı sıra bu bitki, özellikle geceleri dikkat çeken hoş bir tatlı kokuya sahiptir. Yasemin, güneş ışığı aldığında daha hızlı büyür.

4-Küba Kekiği


'Meksika nanesi' olarak da adlandırılan Küba kekiği, ne kekik ne de nanedir. Bu kadifemsi yapraklara sahip bitkiyi aynı zamanda yemek pişirmek için taze veya kurutulmuş olarak da kullanabilirsiniz.

5-Gardenya

maxresdefault-002.jpg
Farklı ve en güzel kokulu bitkilerden biri olan gardenya, birçok bahçıvanın kalbinde ayrı bir yere sahiptir. Muhteşem beyaz çiçekleri ve parlak yeşil yaprakları vardır ancak bakımı zordur.

6-Lavanta


Çok yaygın bir ev bitkisi olmasa da evde lavanta yetiştirmek size birçok fayda sağlayabilir. Mor çiçekleri muhteşem görünür ve evinize verdiği kokuyla sizi rahatlatır.

Lavanta bitkisi evin güzel kokmasını sağladığı gibi harika bir uyku çekmenizi de sağlayacaktır. Ayrıca lavanta bitkisi sayesinde evinizin bereketi de artacaktır.

Kaynak: youtube.com - milliyet.com.tr - derleme: uskuphaber.com