Diş Çürümesini Durdurup Dişleri Beyazlatıyorlar  Dişleri Koruyan 5 Besin Maddesi

Diş Çürümesini Durdurup Dişleri Beyazlatıyorlar Dişleri Koruyan 5 Besin Maddesi

Bazı besinler Türk mutfağında sadece yiyecek olarak kullanılır. Oysa bazı yiyecekler diş sağlığı konusunda oldukça yararlıdır! İşte dişleri koruyan 5 besin maddesi ..

Sağlıklı bir vücuda ve sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olabilmek için ağız ve diş sağlığı önem arz etmektedir. Dişler, insanların en önemli organlarından bir tanesidir. Çünkü diş ve diş eti sağlığı insanların günlük yaşam kalitesini artıran ya da düşüren etkileyen önemli bir unsurdur. Çünkü diş ve diş eti rahatsızlıkları farklı birçok hastalığı da davetiye çıkarmaktadır.

Yenen yemeklerden sonra dişler arasında kalan yemek kırıntıları ağız kokusu, diş çürümesi ve mide rahatsızlığı gibi sağlık problemlerine yol açabilmektedir. bundan ötürü diş ve diş sağlığı çok önemlidir. Peki, dişleri korumak için hangi besinler tüketilmelidir? İşte dişleri koruyan doğal 5 besin maddesi

1. Çilek

İnsanoğlunun en sevdiği meyveler arasında ilk sıralarda olan çilek aynı zamanda dişleri de koruyan bir besin maddesidir. İnsanın bağışıklık sisteminin ve dişlerin güçlenmesinde özellikle de dişlerin beyazlatılmasında kullanılan çilek mükemmel bir diş koruyucudur. 

2. Brokoli

Lif yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahip olan brokoli bünyesinde bulundurduğu bileşenler sayesinde dişleri temizler ve diş minelerini güçlendirerek beyaz sağlıklı dişlere sahip olmanıza imkan verir.

3. Peynir

Peynir içerisinde bulunan kalsiyum, fosfat iyonları ve çürük önleyici bir protein bulundurması nedeniyle dişlerin çürümesine engel olur. Öte taraftan dişlerin daha sağlıklı olmasına da büyük yardımcı olur. Peynir tüketmeyi ihmal etmeyiniz.

4. Havuç

Havuç aynı zamanda diş macunu yapımında kullanılan bir mi besin maddesidir. Adeta havuç bir diş macunu görevi üstlenir. Öte yandan ağız içerisinde bulunan bakterileri azaltmada yardımcı olur. Yine havuç diş etlerine güçlendirme de önemli bir etkisi vardır. Kereviz

5. Kereviz

Yumuşak dokusuyla çiğnendiği zaman diş etlerine doğal yönden bir masaj etkisi yaratır. Böylece diş ve diş etlerinde temizlik görevi üstlenmiş olur. Diş eti sağlığı nda mutlaka kerevize de yer verilmesi faydalı olacaktır.

 

İlgili Haberler