Çok sayıda Kuzey Makedonya vatandaşına mezar olmuştu. ‘Besa Trans’ın lisansı iptal

Çok sayıda Kuzey Makedonya vatandaşına mezar olmuştu. ‘Besa Trans’ın lisansı iptal

Türkiye’den Makedonya’ya dönüş yolunda Bulgaristan’da kaza geçirerek 46 kişinin ölümüne sebep olan otobüsün ait olduğu ‘Besa Trans’ın lisansı hükümet tarafından iptal edildi.

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'dan Kuzey Makedonya'ya gelmekte olan otobüs Bulgaristan'da kaza yapmıştı. Bu kazada 46 Kuzey Makedonya vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Bu acı kayıp ülke genelinde yasa neden olmuştu. Ölenlerin çoğu gençlerden oluşuyordu. Hükümet söz konusu kazayla ilgili olarak geniş çaplı bir inceleme başlattı. Bu inceleme sonrasında ise kazaya neden olan otobüsün kayıtlığı olduğu şirketin lisansı iptal edildi.

Yeni Balkan'ın geçtiği habere göre; Ekonomi Bakanı Kreşnik Belkteşi kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’den Makedonya’ya dönüş yolunda Bulgaristan’da kaza geçirerek 46 kişinin ölümüne sebep olan otobüsün ait olduğu ‘Besa Trans’ şirketinin lisansının iptal edildiğini duyurdu.

MÜFETTİŞLER OFİSLERİ İNCELEMEYE GİTTİ

Şirket ofislerinin kapalı olduğunu tespit eden müfettişler lisansın iptal edilmesini kararlaştırdı.

BAKANDAN VATANDAŞLARA KONTROL UYARISI

Öte yandan Bakan Bekteşi tüm vatandaşlara seyahat edecekleri turizm şirketlerinin gerekli tüm lisanslarının olup olmadığını kontrol etmeleri çağrısında bulundu.