Cevizin asıl faydası böyleymiş. Ne büyük hata.. Hiç dikkat etmemiştik

Cevizin asıl faydası böyleymiş. Ne büyük hata.. Hiç dikkat etmemiştik

Ceviz suyu cevizden daha faydalı çıktı. Bir çok kişinin bilmediği ceviz suyunun faydalarıyla ilgili detaylar..

Cevizin faydasını yok etmeyin. Cevizin asıl faydası böyleymiş. Meğer cevizle ilgili büyük bir hata yapmış ve bu faydasını bilmeden yaşamışız hep. Ceviz bilindiği gibi çok faydalı bir besin. Özellikle beyne olan faydası çok fazla.

CEVİZLE İLGİLİ ABD'DE YAPILAN ARAŞTIRMA

BBC Türkçe'de yer alan bir içerikte; ABD'de cevizle ilgili yapılan araştırmanın detaylarına yer verildi. Amerikalı bilim adamlarına göre, en sağlıklı kabuklu yemiş ceviz.

Pennsylvania'daki Scranton Üniversitesi'nden araştırmacılar, kabuklu yemişler arasında en çok antioksidanın cevizde bulunduğunu açıkladı.

walnut-2816935-960-720.jpg

Antioksidanların vücudu hastalıklara karşı korumada etkili olduğu biliniyor.

Diğer kabuklu yemişlerin de faydalı besin değerlerine sahip olduğunu söyleyen araştırmacılara göre, ceviz ise fıstık, badem ve şam fıstığından daha sağlıklı.

'Az, düzenli ve kavurmadan tüketin'
Araştırmayı yürüten doktor Joe Vinson, cevizdeki antioksidan miktarının diğer kabuklu yemişlerden ortalama iki kat daha fazla olduğunu, ayrıca daha yüksek kalite ve etkinlikte olduğunu söylüyor.

Araştırmaya 9 farklı tür kabuklu yemiş dahil edildi.

Cevizdeki antioksidanların E vitamininden 2 ila 15 kat daha kuvvetli olduğu da araştırmada tespit ediliyor.

Kabuklu yemişlerin protein, vitamin, mineral ve lif içerdiği biliniyor.

Daha önceki araştırmalar, düzenli olarak az miktarda kabuklu yemiş tüketmenin kalp rahatsızlığı ve bazı kanser türlerinin riskini azalttığını göstermişti.

Vinson, kabuklu yemişlerin kavrulmasının antioksidanların kalitesini düşürdüğünü de ekliyor, cevizin bu yönden kavrularak tüketilen yemişlere göre daha şanslı durumda olduğunu belirtiyor.

CEVİZ SUYUNUN FAYDALARINI ÖĞRENİN

Öte yandan ceviz kadar ceviz suyu da çok faydalı çıktı. Peki ceviz suyunun faydaları nelerdir ve ceviz suyu nasıl hazırlanır?

Mynet'te yer alan bir içerikte; Ceviz suyunun faydaları ve ceviz suyunun hazırlanışıyla ilgili bilgiler paylaşıldı.


CEVİZ SUYUNUN TARİFİ:

10 adet cevizi temizleyin ve 6 su bardağı kadar ılık suya atın. Cevizlerin su içinde 7 ila 8 saat beklemesi gerekiyor. Bu karışımı sabah ve akşam bir bardak içebilirsiniz.

walnut-6757506-960-720.jpg

Alternatif olarak sadece sabahları içecekseniz her gece 1 porsiyonluk da hazırlayabilirsiniz. Gece yatmadan önce bir bardak suya bir tam ceviz yerleştirirseniz de sabaha ceviz suyunuz hazır olmuş olur. Sabahları aç karnına içilmesi tavsiye edilen ceviz suyunu bu şekilde geceden hazırlayabilir sabah dişlerinizi fırçaladıktan sonra aç karnına içebilirsiniz.

CEVİZ SUYUNUN ŞAŞIRTICI FAYDALARI

Ceviz suyu, adet sancısının düzene girmesine ve adet dönemi ağrılı geçenlerin bu dönemi daha rahat atlatmasına yardımcı olur.

Bebek bekleyen kadınlar veya çocuğunu kucağına almış emziren anneler için de ceviz suyu yararlıdır. Hem hamilelik döneminde kilo alımına engel olur hem de ceviz suyundaki önemli vitaminler emziren annenin sütü ile çocuğa geçer. Böylece bebek pek çok yararlı vitamin ve minerali doğal yolla yani anne sütü ile almış olur. Ayrıca alerjilere karşı bebeğinizin daha dirençli olmasını sağlar.

Ceviz suyu yorgunluk ve halsizliğe iyi gelir.

Karaciğer problemlerine karşı etkilidir ve karaciğeri güçlendirir.

Çağın hastalığı strese karşı da faydalıdır. Antioksidan özellikleri ve omega-3 sayesinde vücudu rahatlatır, stresi azaltır.

Bağırsaklarınızdaki sıkıntılara karşı faydalıdır. Düzenli ceviz suyu ile gaz sıkıntılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Ceviz ve ceviz suyu da diyabete karşı adeta doğal bir ilaçtır. Ceviz kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Cevizde yer alan melatonin bileşikleri rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Vücutta üretilmediği için ancak ceviz gibi gıdalarla ile vücuda alınabilir.

walnut-6757506-960-720-001.jpg

Saçları güçlendirir. Barındırdığı B7 vitamini ya da diğer adıyla biotin saç dökülmelerini azaltır ve saçları kuvvetlendirir.

Ceviz deyince akla omega-3 gelir. Cevizdeki omega 3, e vitamini, folat, antioksidanlar beyin işlevleri için çok faydalıdır. Öyle ki davranışsal yeteneklerin gelişmesine de yardımcı olur.

Antioksidan içeriği zengin olan ceviz vücudunuzu mikroplara karşı korur.

Araştırmalar cevizin kanser riskini de azalttığını ortaya çıkartmıştır. Özellikle prostat kanserini yüzde 30 ile 40 arasında azalttığı ortaya konmuştur. Ayrıca cevizin göğüs kanserine karşı etkileri de araştırılmaktadır.

Kaynaklar: BBC TÜRKÇE - MYNET.COM - DERLEME: ÜSKÜP HABER

İlgili Haberler