Bir çay kaşığı tüketmek bile hafıza güçlendirici etkiler sağlıyor ve beyni geliştiriyor

Bir çay kaşığı tüketmek bile hafıza güçlendirici etkiler sağlıyor ve beyni geliştiriyor

Hafıza dostu baharat dikkat çekiyor, Uzmanlara göre zerdeçal beyni güçlendiriyor ve hafızayı geliştiriyor

Hafıza kaybı son dönemde sadece yaşlılarda değil gençlerde de olan bir sorun. Unutkanlık tedavisi olmayan bir rahatsızlık olarak biliniyor. Ancak unutkanlığı durdurmak ve ilerlemesini azaltmak mümkün. Uzmanlar stresten uzak bir yaşam sürmenin unutkanlığa karşı ilk kural olduğunu belirtmekte. Aynı zamanda yediğimiz içtiğimiz şeylerin de büyük faydası var beyin üzerinde. Örneğin ceviz tüketmek, zerdeçal tüketmek bunlar hafızayı koruyan şeyler. b12 bakımından zengin besinler tüketmekte hafıza konusunda oldukça iyi bir seçim. Balık tüketilmesi de uzmanlar tarafından öneriliyor. Kızartılmış gıdalar, işlenmiş ürünler ve alkol gibi besinlerin ise tüketilmesinin her daim sakıncalı olduğu belirtilmiştir.

Yapılan araştırmalarda dikkat çeken bir bilgi ortaya çıktı. Akşam'da yayınlanan bir haberde hafızayı koruyan ve güçlendiren bazı baharatlar paylaşıldı.

İşte Akşam'da yayınlanan o haberden detaylar

ZERDEÇAL

Peki, bu Hindistan kökenli baharat beyninize yardımcı olacak mı? Zerdeçala sarı rengini veren kurkumin adlı madde antioksidan özellik gösteren bir enzimi aktive ediyor. Bu enzim de plak oluşumlarını engelliyor. Ayrıca iltihap önleyici özelliği olan zerdeçal, kanser ve doku sertleşmesiyle de mücadele ediyor.

ADAÇAYI

Türkiye’de şifalı bitki olarak kabul gören adaçayı, kuvvetli bir antioksidan ve iltihap önleyici.

TARÇIN

Tarçının kokusu bile zihni açıyor. Hatta tarçın içerikli sakızlar bile hafızayı, dikkati ve odaklanmayı geliştiriyor.

Evet genel olarak hafızayı güçlendiren ve koruyan baharatlar bu şekilde. Özellikle Zerdeçal hafıza dostu baharat olarak dikkat çekiyor. Ve ona Hindistan'da baharatların kralı deniliyor.