Kerevizli Mercimek Çorbası Tarifi

Kerevizli Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek çorbasına herkes bayılır. Peki tadını hiç bozmadan besin değerini yükseltmenin bir yolu var mı? Tabi ki var. içerisine kereviz giren mercimek çorbasında daha pek çok besleyici sebze var...

Kereviz mevsimi olmasa da mutlaka denemeniz gereken bu çorba hem bağışıklığı koruyor hem de mercimek çorbasına farklı bir boyut getiriyor. Kereviz yemeyen çocukları kerevize alıştıracak olan bu tarifin püf noktası malzemeleri taze satın almak ve tavuk suyunu doğru ölçmek. Bir su bardağı kadar yeterli olacaktır. İşte tarifi...

Kerevizli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Gereken Malzemeler

Bir tane kereviz, bir tane patates, bir tane soğan, bir tane havuç, bir su bardağı kırmızı mercimek, tavuk suyu, tuz ve su.

Üzerine ise bir tatlı kaşığı kadar salça bir yemek kaşığı da tereyağı lazım olacak. Ancak isterseniz salça eklemeyebilirsiniz de.

Kerevizli Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk adımda sebzelerimizi alalım ve bol suda yıkayalım. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim. İsterseniz ince ince kesebilirsiniz de. Sonrasında ise havucumuzu alalım ve onu da biraz soyduktan sonra rendeden geçirelim. Patates gibi kesmeye kalkmayın çünkü havucu kesmek gerçekten de çok zor, en kolayı rendelemek. Sonrasında kerevizi de ayırdıktan sonra soğanın kabuğunu soyup incecik doğrayalım. Tencereye aldığımız sıvıyağı ısınınca havuç ve soğanı bir güzel kavuralım. Kavrulan soğan ve havucun üstüne de patatesle kerevizi boşaltalım. Bu dörtlüyü de karıştıra karıştıra kavuralım ve üstüne de mercimek ekleyelim. Kavurmayı sürdürelim.

Son olarak tavuk suyunu üstlerine döküp sıcak suyu da ekleyelim. Tuzla beraber kaynatmaya başlayalım ve sebzelerimiz pişince blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvama getirelim.

Bu sırada ayrı bir tava çıkaralım ve önce tereyağını erittikten sonra üzerine salça ekleyelim. Salçanın kokusu çıktığında da kavurduğumuz sosun altını kapayalım. Ardından bunu blenderdan geçirdiğimiz çorbanın üzerine boca edip blenderı tekrar çalıştıralım. Ancak isterseniz kaşıkla da yedirebilirsiniz. Sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.