Bardağın sadece dörtte biri yetiyor. Fayans aralarını anında tertemiz yapıyor…

Bardağın sadece dörtte biri yetiyor. Fayans aralarını anında tertemiz yapıyor…

Fayans ve derz aralarını temizlemenizi sağlayacak bir tüyo

Fayans araları zamanla kirlenir ve rahatsız edici lekeler oluşur. Fayans aralarında oluşan derz lekelerini temizlemek için birçok yöntem deneyebilirsiniz ancak etkili yöntemi bulmak pek kolay olmayacaktır.

PEKİ NASIL YAPILACAK?

Aydınlik.com.tr adresinde yer alan bir içerikte fayans aralarını temizlemeye katkı sağlayan temizlik sırrı paylaşıldı.

Fayans aralarını temizlemek için bu taktiği uygulayabilir ve hemen deneyebilirsiniz

Fayans aralarını kolay bir yöntemle temizlemek aslında mümkün. Sadece sihirli bir karışımı uygulamanız gerekiyor. İşin püf noktasını öğrenince zaten hep denemek isteyeceksiniz.

Fayans araları temizliği için bilmeniz gereken her şey!

Yaklaşık 4 litre suyun içerisine bir bardağı dörtte biri kadar en tipi klorlu ağartıcı ekleyin. Karışımı uygulayarak fayanslarınızı temizleyin.

maxresdefault-002.jpg

DOĞAL YÖNTEMLE FAYANS BEYAZLATMA

Kimyasalların yanı sıra doğal yöntemle de temizlik yapmak mümkün. Bunun için şu malzemeleri tedarik edin:

Gerekli malzemeler

  • Ev tipi klorlu ağartıcı
  • Kabartma tozu
  • Hidrojen peroksit

Karışımın hazırlanışı

Kabartma tozu ile hidrojen peroksiti macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Bu işlemi yaparken sağlığınız için gerekli tedbirleri almayı ihmal etmeyin.

Uygulama

Hazırlamış olduğunuz temizlik karışımını kirli olan fayans aralarına sürün. Daha sonra birkaç dakika beklettiğiniz karışımı sert kıllı fırça ile fırçalayın. Fırça uygulamasının ardından kirlerin aktığını göreceksiniz.

maxresdefault-003.jpg

NOT: İşlemleri uygularken kişisel sağlığınız için tedbir alın. Eldiven takmayı, çalışma yapacağınız alanı havalandırmayı ihmal etmeyin. Öte yandan sıçramalara karşı uzun elbiseler giyerek cildinizi koruyabilir hatta bir çalışma gözlüğü de takarak gözlerinizi kimyasallara karşı koruyabilirsiniz.

TEMİZLİK RUTİNİNİZİ BELİRLEYİN

Öncelikle fayans temizliğinde önemli olan kirlenmesine izin vermemektir. Ya da oldukça geç kirlenmesini sağlamaktır. Bunun yolu ise sürekli ve rutin olarak temizlik yapmaktan geçiyor. Derz aralarını sıkça temizleyin. Fayans arası temizliğinde tuz ruhu yerine çamaşır suyun tercih edin böylece derzler erimemiş olur. Eğer tuz ruhu kullanırsanız fayans araları zamanla açılabilir ve kaş yapalım derken göz çıkarabilirsiniz. Kendi rutininizi belirleyin ve ihmal etmeyin. Çamaşır suyu sürekli kullanımlarda temizlik sağlar ve sararmayı da önler.

SICAK SU KULLANIMI ÖNEMLİ

tgrthaber.com.tr’da yer alan bir habere göre asidik temizleyiciler de fayans arası temizliğinde tercih edilebilir.

Düşük PH’li Temizleyiciler: Asidik temizleyiciler, derz aralarındaki kirlerin daha kolay çözünmesine yardımcı olur. Ancak, yüksek konsantrasyonlu asidik temizleyicilerin fayanslara zarar verebileceğini unutmayın. Bu nedenle, düşük PH’li temizleyiciler kullanarak fayanslarınızı koruyun.

Sıcak Su Kullanımı: Derz aralarındaki kirleri çözmek ve temizlemek için sıcak su kullanabilirsiniz. Sıcak su, kirlerin daha kolay çözünmesini sağlar ve temizlik işlemini kolaylaştırır. Fakat kimyasallar ile teması halinde sağlığınız için tehlike arz edebilir dikkati olun.

Düzenli Bakım: Derz aralarındaki kirlerin birikmesini önlemek için düzenli olarak temizlik yapın. Bu sayede, derz aralarındaki kirler zamanla daha zor temizlenebilir hale gelmez ve fayanslarınız her zaman pırıl pırıl görünür.

BU YÖNTEMLERİ DE DENEYİN!

yeniakit.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte karbonatın fayans temizliğindeki önemine vurgu yapıldı. Karbonat kullanarak fayansları ilk günkü gibi tertemiz yapmak mümkün.

maxresdefault.jpg

Karbonat da yine banyo fayans temizliği için kullanılan diğer bir üründür. Bunun için öncelikle bir kaba 3 ölçek karbonat, 1 ölçek çamaşır suyu koyulur. Fayanslar su ile bir miktar ıslatılır ve ardından bu karışım kirli fayans üzerine bez yardımı ile uygulanır. Yaklaşık 20 – 30 dakika bekletildikten sonra biz bez ile fayanslar silinir ya da su ile durulanır. Karbonatın da en az sirke kadar banyo fayans temizliğinde etkili olduğunu göreceksiniz.

FAYANS ARALARI TEMİZLERKEN BİLİNMESİ GEREKENLER

Fayans aralarını temizlerken gereğinden fazla kimyasal ürün kullanmayın. Kullanılan kimyasal ürünler fayans aralarını temizleyebildiği gibi aşındırabilir de. Günümüzde fayans en pahalı ürünler arasında yer almaktadır. Fayans temizliğinde dikkat edilmemesi durumunda daha büyük masrafların çıkmasına yol açabilirsiniz

Kaynak: tgrthaber.com.tr, yeniakit.com.tr

Derleme: aydinlik.com.tr - Fotoğraflar: youtube.com

İlgili Haberler