Balkan Ninnisi final yaptı. Apar topar Köfteci Süleyman'ı kapattılar..

Balkan Ninnisi final yaptı. Apar topar Köfteci Süleyman'ı kapattılar..

Üsküp'te çekilen Balkan Ninnisi dizisinin final yapması herkesi derinden üzdü..

Balkan Ninnisi dizisi yaz aylarında yayınlanmaya başladı. Dizinin yayına başlayacağını büyük bir heyecanla ilk duyuran isimlerdenim. Bu dizinin hem Kuzey Makedonya hem Üsküp için çok önemli olduğunu biliyordum.

Hem ülkeyi tanıtacaktı hem de anavatan Türkiye'de yaşayan Kuzey Makedonya göçmeni Türklerin Üsküp hasretini biraz olsun giderecekti.

Senaryodaki hatalar ve hikayenin seyirciyle bütünleşememesi sonrası belki de en az üç sezon sürecek bir dizi final yaptı. Sosyal medyadaki eleştiriler nedendir bilinmez hiç bir şekilde dikkate alınmadı.

Önce yönetmen değişti. Sonrasında yeni oyuncular geldi. Ancak bunların hiç biri dizinin reytinglerinin artmasını sağlayamadı. Sonuç olarak ''Balkan Ninnisi'' beklenmedik bir şekilde final yaptı. Final kuşkusuz burada yaşayan Türkleri üzdü.

Ancak herkesi üzen başka bir şey daha var...

APAR TOPAR KÖFTECİ SÜLEYMAN'I KAPATTILAR

Dizide Erdal Özyağcılar'ın hayat verdiği Süleyman karakteri Üsküp'teki Türk çarşısında ''Köfteci Süleyman'' adıyla bir köfteci dükkanı işletiyordu. Bu dükkan ''Balkan Ninnisi'' dizisini seyredenler tarafından ziyaret ediliyordu.

Dizi daha final yapmadan bu dükkanı kapattılar. Dükkanın üzerindeki ''Köfteci Süleyman'' yazısını da kaldırıp gittiler.

En azından bir süre o dükkan o şekilde bırakılamaz mıydı? Harcanan onca emeğe saygı adına o dükkan kalsaydı ne olurdu?

Üsküp'e gelenler o dükkanı ziyaret etseydi kim ne kaybederdi ki?

Bu dizinin dev bütçelerle yayınlandığını biliyoruz. Dizi için destek aldıklarını da.. Ama buna rağmen bu inceliği gösteremediler. Neyse işin özeti bu durumdan Üsküp'te yaşayan Türkler çok rahatsız oldular.. Bu rahatsızlığı da buradan duyurmak istedim..

SADIK ŞİMŞEK - ÜSKÜP HABER