Aşı Kartlarıyla İlgili Yeni Karar! Aşılarını Tamamlamayanlara Kafe,Lokanta ve Restoranlara..

Aşı Kartlarıyla İlgili Yeni Karar! Aşılarını Tamamlamayanlara Kafe,Lokanta ve Restoranlara..

2 doz aşı olmayan vatandaşları ilgilendiren yeni bir karar alındı! Aşılarını tamamlamayanlar kafe, lokanta ve restoranlara giremeyecek..

Bir süre önce Kuzey Makedonya'da aşı olmayan vatandaşlara bazı yasaklar getirilmişti. Getirilen bu yasaklar kapsamında aşı olmayan vatandaşların AVM,KAFE,LOKANTA VE RESTORAN gibi kapalı alanlara girişleri yasaklanmıştı.

Bu karar sonrasında çok sayıda vatandaş ise ilk doz aşısını olmuş ardından bu mekanlara girebilmişti.

Kafe ve lokantalara girmek için tek doz aşı olan vatandaşlar ardından hükümetin aldığı yeni bir kararla şok oldular.

Alınan son karara göre iki doz aşı olmayanlar artık mekanlara giremeyecek.. Bu kapsamda konuyla ilgili olarak Yeni Balkan gazetesi bir haber yayınladı.

Sağlık Bakanı Venko Filipçe, önümüzdeki aydan itibaren sadece iki doz aşı sertifikasına sahip olanların kafe, restoran ve kapalı alanlara girişlerine izin verileceğini açıkladı.

Şimdilik sadece bu önlemi almayı planladıklarını kaydeden Filipçe, “Sadece iki doz aşı alanların sertifikalarının geçerli olmasını sağlayacağız. Tabi ki bunun için 2-3 haftalık bir süre tanıyacağız” dedi.

Aşı zorunluluğu getirmeyi düşünmediklerini kaydeden Filipçe, vatandaşlara bir kez daha aşı aşı yaptırmaları çağrısını yineledi.

Kaynak: Yeni Balkan