Lokum Et Tarifi

Lokum Et Tarifi

Kırmızı Et pişirirken genelde kayış gibi olsun istemeyiz. Lokum gibi olsun isteriz. Vereceğimiz bu tarif işinize yarayacak..

Genelde kasaptan et alırken taze olanını tercih ederim. Ancak bazen kasap yerine markete gittiğim oluyor. Bu yüzden aldığımız etler yalana gerek yok biraz daha sert oluyor.

Lokum gibi eti ben çok severim. Küçük çocuklarım da olduğu için açıkçası eti yemekte güçlük çekiyorlar.

Bu yüzden eti lokum gibi bir hale getirmek için uygulamış olduğum bazı yöntemler var. Şimdi sizlere o yöntemlerden bahsedeceğim:

İlk yöntemim Haşlama Yöntemi:

Etim Kuşbaşı olsa bile haşlıyorum. Haşlama eti lokum gibi hale getiriyor. Ve açıkçası kızartmadan çok daha lezzetli oluyor. Havuç patates ve soğan gibi sebzeleri de ekleyerek etimi hem daha doyurucu hem daha faydalı hale getiriyorum.

SOTE KAVURMA YÖNTEMİ

Çok acelem varsa soteleme yöntemini tercih ediyorum. Dediğim gibi kızartmayı asla önermem. İnce ince küçük doğranmış etlerimi tavada pişiriyorum. İçerisine 1 tatlı kaşığı yağ ekleyebilirsiniz ben genelde kendi yağı yeterli olmadığı zamanlar tereyağ ekliyorum. Tereyağ çok daha fazla lezzet katıyor.

Haşlama yöntemini eğer sevmiyorsanız ilk önce bir kaç dakika haşlayın sonrasında tavada kızartın bu şekilde etiniz lokum gibi oluyor :)

Küçük bir sır daha...

Eti kızartırken veya haşlarken mutlaka limon suyu ve sirke sıkınız. Bu yöntemde etin lokum gibi olmasını sağlayacaktır :::))

Afiyetler olsun

İlgili Haberler