Kolay Tavuk Suyuna Çorba Tarifi

Kolay Tavuk Suyuna Çorba Tarifi

Canan Karatay Kelle Paça içenlerin bağışıklık sistemi çok daha güçlü olur diyor. Ancak uzmanlar başka bir çorbayı öneriyor.. Nedeni ise..

Kelle Paça çorbası en faydalı çorbalardan birisidir değerli Üsküp Haber okurları. Ancak Kelle Paçayı herkes içemiyor. Nedeni ise kelle ile uğraşmak biraz zor.. Her kasapta da açıkçası bulunmuyor.

Lokanta ve restoranlar ise uzun zamandır kapalıydı. Açıldı kuşkusuz hepsi. Ancak fiyatının pahalı olması nedeniyle vatandaşlar bu çorbadan içemiyor..

Peki o zaman özellikle şu soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemini güçlü tutmak için hangi çorbadan içmeliyiz?

Uzmanların bu konuda bir açıklaması var. Evet büyük annelerimizin yapmış olduğu çorbalardan birinden söz edeceğiz.

Tavuk suyuna çorba...

Üsküp Haber bu konuyla ilgili bir araştırma yaptı. Hemen Hemen üsküp genelinde bir çok yerde bu çorbadan bulunmakta. Ancak evlerde de kolaylıkla yapılabilir.

Tavuk en ucuz et çeşitlerinden birisi olduğu için hemen hemen herkesin rahatlıkla ulaşabildiği bir et türü.

Yapılan tavuk çorbası grip başta olmak üzere öksürüğe de iyi gelmektedir. Eğer balgam söktürmek istiyorsanız misler gibi bir tavuk çorbası oldukça iyi gelecektir. üstelik yapılışı da bu çorbanın çok kolaydır.

Evde herkes rahatlıkla yapabilir..

Gerekli olan Malzemeler

1 Tavuk göğsü veya but 2 tane
2 yemek kaşıgı kadar tereyağı
2 yemek kaşığı kadar un
2 yemek kaşığı kadar şehriye
Yarım limon
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik


Hazırlanışı - TARİFİ

İlk olarak tavuk Etimizi haşlıyoruz ne çok ufak ne de çok büyük olmak şartıyla iyice didikliyoruz. Tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağı eritip güzelce kızdırıyoruz 2 yemek kaşığı unu koyup kavuruyoruz ardından şehriyeleri ekleyip sonra da haşladığımız tavukların suyunu koyup iyice karıştırıyoruz 1-2 taşım kaynadıktan sonra yarım limon sıkıp sonrasında sie didiklediğimiz tavukları ilave ediyoruz. O bir tarafta kaynarken biz ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı kadar tereyağı tuz, pul biber, karabiber ve kekik ilave edip kızdırıp çorbamıza ilave ediyoruz 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra artık servis yapabilirsiniz.

Uzmanların önermiş olduğu bu tavuk çorbası tarifi en az kelle paça çorbası kadar yararlıdır. Kelle paça çorbası yapmakta veya bulmakta olanlar tavuk suyu çorbası yaparak sağlığını koruyabilirler..

Oldukça kolay olan tavuk suyu çorbasının içerisine dilerseniz sarımsakta ekleyip şifasını en az üçe katlayabilirsiniz.

Ben genelde sarımsak ekliyorum ancak çocuklarım sevmediği için sarımsak kullanmadan yapıyorum.

Kendi kaseme sarımsak ilave ederek içiyorum :)))

İlgili Haberler