Mikrodalgada Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Mikrodalgada Çikolatalı Kurabiye Tarifi

CANINIZ eğer tatlı çektiyse hemencecik hazırlayacağınız basit ve bir o kadar lezzetli bir kurabiye tarifimiz var. Üstelik mikrodalgada yapılıyor

Gece gece pastanelere gidemeyeceğinize göre diyelim evde canınız kurabiye çekti! İşinize yarayacak değişik bir tarif vereceğiz şimdi sizlere.. Üstelik yapılışı oldukça da kolay bir tarif :))))))

Sizi bilmem ama kurabiye konusunda oldukça seçici davranırım. Kolay kolay her şeyi yemem. Bu yüzden de evde kendim yaparım.

Ancak oldum olası tembel bir insan olduğum için işin hep kolayına kaçanlardanım. Bu yüzden en kolayından ne varsa yapmaya dikkat ederim. Bugünlerde ise nefis bir kurabiye tarifi keşfettim. İlk yaptığımda tadına hayran kaldım ve devamını getirdim.

Mikro dalga fırında rahatlıkla yapabildiğim bir tariftir bu tarif üstelik. İşte canı tatlı çekenlere o tarifim

Gerekli Malzemeler

1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 yemek kaşığı kadar toz beyaz şeker
1 yemek kaşığı kadar esmer şeker
1/4 çay kaşığı kadar vanilya özü
1 tutam kadar tuz
Ve 1 yumurta sarısı
¼ fincan kadar un
2 yemek kaşığı kadar çikolata parçaları


Yapılışı tarif

İlk olarak güzelce Tereyağı eritin. Sonrasında Kurabiyenizi içine koymak için küçük bir kupa seçiniz. Pişerken genişleyecek mutlaka bir yeri olmalıdır, bu nedenle büyük bir kupa kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Kupaya 1 çorba kaşığı kadar tereyağı koyunuz ve eriyene kadar mikrodalgada karıştırınız.


Mikrodalgada tereyağının erimesi oldukça kısa sürecektir. Unutmadan sakın Yağı kaynatmayın ve sadece eritin.
Ardından Şeker, vanilya ve tuzu ilave ediniz. Devamında 1 çorba kaşığı kadar toz şeker, 1 çorba kaşığı kadar esmer şeker ve bir tutam tuzu karıştırınız. Tüm malzemeleri Karıştırmak için kaşık, çatal veya küçük bir spatula yardımı alabilirsiniz. Karışımın tamamen birleştirildiğinden ve kahverengi şeker topaklarının kalmadığından emin olmanız gerekmektedir.


Eğer arzu ederseniz 2 yemek kaşığı kadar sadece bir çeşit şeker de kullanabilirsiniz. Ancak Esmer şeker pekmez ile tatlandırıldığı için daha zengin bir tat vermekte.


Bu işlemlerin ardından Yumurtanın sarısını ekleyiniz. Devamında ise 1 yumurtayı kırınız ve sarı sarısını yumurtanın beyazından ayırınız. Bu tarif için ihtiyacınız olmayacağı için yumurta akını atınız. Yumurta sarısını kremalı tereyağınız ve şeker karışımınızla birlikte bardağa ilave ediniz. Devamında ise Tamamen birleşene kadar yumurta sarısını karıştırınız.


Tüm bu işlemlerin ardından Unu ve çikolata parçalarını ekleyiniz. Yaklaşık 1/4 fincandan biraz daha az un ekleyiniz ve unu iyice hamura yediriniz. 2 tam yemek kaşığı çikolata parçacığı ekleyiniz ve çikolata parçalarının bardağa eşit şekilde dağılması için tekrar karıştırınız.

Bu işlemleri sıralı bir şekilde yaptıktan hemen sonra Kurabiyeyi mikrodalga fırına veriniz. Kurabiye hamurunu mikrodalgaya koyunuz ve 40 saniye kadar pişiriniz. Pişip pimediğini kontrol ediniz. Unutmayın bu işlemler olurken Kurabiye kuru görünmelidir. Akıcı veya çiğ görünüyorsa birkaç saniye daha pişirmeniz gerekmektedir . 1 Dakikadan fazla mikrodalgada tutmamaya dikkat edin...

1 Kurabiye yetmezse bir kaç adet daha yapabilirsiniz :)) Ancak anlık tatlı kriziniz için bu tarif iş görecektir.

Eğer tarif hoşunuza gittiyse arkadaşlarınızla paylaşın onlarında bu kurabiye tarifinden haberdar olmasını sağlayın :)

Şimdiden afiyet olsun efendim

İlgili Haberler