Lezzetli ve Puf Puf Kabaran Kek Yapmanın Püf Noktası! Gizli Sırlarıyla

Lezzetli ve Puf Puf Kabaran Kek Yapmanın Püf Noktası! Gizli Sırlarıyla

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir kek. Hamur işi çeşitleri arasında en tatlısıdır üstelik. Peki kabaran lezzetli kekler nasıl yapılır?

Bugün sizlere puf puf kabaran kek nasıl yapılır ondan bahsedeceğim. Gizli sırları tüm ayrıntılarıyla açıklayacağım.

Harika kekleri yapmamın genelde tüm sırları bunlardan ibarettir. İşinize yarayacağını düşünmekteyim. Mutfakta bolca vaktiniz varsa bu sırlar doğrultusunda hatta hemen bugün bile kek yapabilirsiniz.

İşte Kek Yaparken Bilmeniz Gerekenler

-Eğer kekinizin yumuşacık olmasını istiyorsanız, kekinizi fırından çıkartır çıkartmaz üzerine temiz bir havlu serin. Bu yöntemle kekiniz yumuşacık olacaktır.

-Eğer kekinizin daha çok kabarmasını istiyorsanız kek hamuru yaparken kullanacağınız yumurtaları en az 1 saat önceden buzdolabından çıkartarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.

-Kekiniz pişerken minimum 40 dakika boyunca fırın kapağını asla açmayın. Aksi taktirde kabarmış kekiniz sönecektir.

-Kek hamurunu hazırlarken yumurta ve şekeri hep aynı yönde çırpın. Bu yöntemde kekinizin kabarmasını sağlayacaktır.

-Kekinizin daha iyi kabartması için toz halinde olan malzemeleri yani kabartma tozu, un ve vanilyayı her zaman önceden başka bir kabın içinde karıştırın ve elekten geçirerek dökün. 

-Eğer kekinize çikolata ekleyecekseniz, çikolataları eritirken içerisine tereyağı ekleyin. Tereyağı kekinizi daha lezzetli hale getirecektir.

-Kekiniz kalıptan zor çıkıyorsa, kek kalıbının ortasındaki yuvarlak yeri alüminyum folyo ile sarın.

-Eğer kekinizi fırına sürmeden önce 15-20 dakika dinlendirirseniz fırından çıkarttıktan sonra kekinizin sönmediğini göreceksiniz.

-Kekinizi kuruyemişlerle tatlandırmak istiyorsanız, kek hamuruna fındık veya ceviz gibi ürünleri atmadan önce mutlaka unlayın. Bu yöntemler kek hamuru içerisinde eşit şekilde dağıldıklarını yerken göreceksiniz.

-Meyveli kek yapacaksınız, kekinizin piştikten sonra içinin ıslak olmasını istemiyorsanız kek hamurunuza mutlaka 1,5-2 yemek kaşığı mısır unu ekleyin. Bu yöntem sayesinde meyvelerin suyu yok olacaktır.
 

 

İlgili Haberler