Lokum Gibi Lokantalardaki Kadar Lezzetli Etli Nohut Yemeği Tarifi ve Sırrı

Lokum Gibi Lokantalardaki Kadar Lezzetli Etli Nohut Yemeği Tarifi ve Sırrı

Bir çok kimse Türk mutfağının eşsiz yemeklerinden birisi olan Nohut yemeğini pişirirken nelere dikkat edeceğini bilmez. İşte lokantalardaki kadar lezzetli etli nohut yemeği tarifi..

 

Kuru (fasulye) pilav neyse etli nohut ve pilav ikilisi de İç Anadolu yöresi için o dur. İç Anadolu'nun eşsiz lezzetlerinin piştiği bir evde büyüdüm. Bamya çorbası da pişerdi, göbete böreği de yapılırdı.. Nedense her zaman etli nohut hep daha sıcak ve doyurucu gelmiştir. Bende sizlere anneannemden öğrendiğim yavaş yavaş pişmesiyle tadına tat katacağınız bir etli nohut tarifini sizler için derledim.

Konya'da etin girmediği yemek yoktur. Kıyma kullanılmaz kuş başı et kullanır bir çok yemekte. Onlardan bir tanesi de nohut yemeğidir. Biraz acı katıldı mı tamamdır o yemek. 

İşte anneanne elinin değdiği tarifle etli nohut yemeği tarifi..

Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 1 su bardağı ile nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 100 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 tatlı kaşığı ile biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı ile domates salçası
  • 2 su bardağı ile su
  • 1 tatlı kaşığı ile tuz
  • 3 yemek kaşığı ile sıvı yağ

Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle nohutları 1 gece önceden yıkayıp, ıslatalım. Ertesi gün ise derin bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek şekilde su koyalım ve 1 tatlı kaşığı ile tuz atalım. Nohutların yaklaşık 45 dakika haşlanmaya bırakalım. Başka bir tencereye yağımızı alalım ve etimizin rengi değişene dek kavuralım. Kavrulan ete kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım yumuşayana dek kavuralım. Üzerine salçaları da ilave edip birkaç dakika daha kavuralım. Haşladığımız nohutları süzüp etli tencereye ilave edelim. 2 su bardağı ile kaynamış suyu ekleyerek ve tuzunu atarak 15 dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım. Etli nohut yemeğimiz hazır sevdiklerimize ikram edebiliriz.

Herkese afiyet olsun.

İlgili Haberler