Ağızda Lokum gibi Eriyen bir Kebap.. Tüm Püf Noktasıyla Oruk Kebabı Tarifi

Ağızda Lokum gibi Eriyen bir Kebap.. Tüm Püf Noktasıyla Oruk Kebabı Tarifi

Türk mutfağının kebap çeşitleri arasındaki en lezzetli kebap türü. Oruk kebabı. Sıcacık yufka veya bazlama yanına o da yoksa pide yanına en iyi giden lezzet. İşte tarifi

En sevdiğim kebaplardan biridir oruk kebabı. Genelde vakit buldukça evde yaparım bu kebabı. O kadar lezzetlidir ki oruk kebabı sadece fırsat buldukça yaparım. Kokusu tüm mahalleyi sarıyor desem sakın şaşırmayın. Gerçekten de öyle oluyor :))

İşte Yedikçe yediren oruk kebabının en kısasından tüm püf noktasıyla tarifi

Oruk Kebabı Tarifinin Malzemeleri

  • 600 gr kuzu kıyma (tercihen oranında yağlı)
  • 4 yemek kaşığı ile ince bulgur
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım çay kaşığıtuz
  • 1 tatlı kaşığı ile nane
  • 2 tatlı kaşığı ile kırmızı pul biber

Servisi için Malzemeler:

  • 1 tane tırnak pide
  • 2 tane orta boy yeşil sivri biber.

Oruk Kebabı Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Kullanacağınız ince bulguru yarısını sıcak suda bekletin. Tercihen yağlı kuzu kıymayı kullanın. İsteğe göre kullandığınız dana kıymanın içerisine %10 oranında çekilen kuyruk yağını katın. Kullandığınız baharatları istediğiniz oranda azaltıp artırabilirsiniz.

Oruk Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

Şişin yerine yassı köfteler halinde de hazırlayabileceğiniz kebabı, yağsız tavada, kısık ateşte alt üst ederek de pişirebilirsiniz.

Oruk Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle küçük bir kaba ince bulguru alalım. 2 yemek kaşığı sıcak su ile ıslatalım. Şişmesi için ise üzerine streç film geçirelim ve yaklaşık 10 dakika kadar bekletelim. Kabuğunu soyduğumuz ve ortadan ikiye kestiğimiz kuru soğanı rendenin ince tarafı ile güzelce rendeleyelim. Rendelenen kuru soğanı ve şişen ince bulguru, nane, tuz ve kırmızı pul biber ilavesi ile geniş bir tepsinin içerisinde yoğuralım. Yağlı kuzu kıymamızı tepsiye alalım ve özleşene dek tüm malzemeleri iyice yoğuralım. Hazırladığımız harcı 4 eşit parçaya ayıralım. Üzeri hafifçe yağlanan şişlere, porsiyonladığımız kıyma harcını parmaklarımızla ıslatarak yayalım. Mümkün ise mangalda ızgarada ya da fırında iyi bir şekilde kızarana kadar pişirelim.

Servisinde kullanacağımız tırnak pideyi minik küp şeklinde kesin. Biberleri de közleyin. Kızaran ve yağını salmakta olan Oruk Kebaplarını pide üzerine aldıktan sonra sevdiklerimize sıcak sıcak servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun.

İlgili Haberler