Kuzu Tandır Tarifi

Kuzu Tandır Tarifi

Kuzu Tandır Türk mutfağının en sevilen kırmızı et yemeklerinden biridir. Lokum gibi bir kuzu tandır için şimdi sizlere tarifi ve püf noktaları vereceğim

Dün akşam iftarda kuzu tandır yaptım. Gerçekten lokum gibi iyice pişmişti. Eşim ve kayınvalidem keşke biraz daha fazla yapsaydın diğer yemeklere gerek bile yoktu bunla doyardık o kadar lezzetli olmuş dedi.

Şaşırmadım çünkü tarifi ustasından almıştım :)

İşte sizlere lokum gibi tandır tarifi

KUZU TANDIR

Kuzu Tandır Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 1 tane kemikli kuzu kol (yaklaşık 2 kg)
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı ile zeytinyağı
  • 3 çay kaşığı ile tuz
  • 2 çay kaşığı ile taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı ile kekik

Kuzu Tandır Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuzu kolun varsa uç kısımlarında bulunan tüyleri yakalım. Kuzu kolun üst kısmında ve kenarlarını isteğinize göre yağların bir kısmını inceltebilirsiniz. Kuzu kolun yağlı üst kısmına bıçakla derin olmayacak çizikler atalım. Ufak kasede zeytinyağını, ezilen sarımsağı ve baharatları karıştıralım. Karışımı kuzu kolun üstüne dökelim ve ellerimizle masaj yapa yapa sosu ete iyi bir şekilde yedirelim.

Kuzu kolu sarma için 3 kat olacak bir şekilde uzun parçalarda yağlı olan kağıtları önce suyun altında ısıtalım ve sıkalım. Kağıtları üst üste geniş alan oluşturacak şekilde tezgaha yayalım ve kuzu kolun ortasına koyalım ve sıkıca saralım. Aynı genişlikte alüminyum folyoyu da tezgaha serelim ve az önce sardığımız kuzu folyayla kaplayalım. Folyonun ek noktasını yukarı gelecek bir şekilde yerleştirelim ve ek noktaya bir kat daha folyo serelim.

Kuzu kolu sıkı bir şekilde saralım sonra fırın teline yağlı kısım alt tarafta kalacak ve ek yeri yukarıda kalacak bir şekilde yerleştirelim. Daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırının tabanına ufak tepsi ya da kase koyalım ve içini de sıcak suyla dolduralım. Pişirme sırasında su biterse ekleyebilirsiniz. Kuzu kolunu fırına yerleştirelim. 220 derece 2 buçuk saatin arından fırınımızı 120 dereceye indirelim. 1 saat kadar daha pişirelim. Pişirdiğimiz kuzu kolu fırından dikkatli bir şekilde alalım ve üstünden açalım. Maşa yardımıyla kemiklerinden ayıralım. Kuzu etlerimizi daha kızarmış yemek isterseniz et parçalarını fırın kabımıza yerleştirelim. Kalan suyu da üzerine gezdirelim. Yüksek dereceli fırında 5 dakika kızartalım. Pişen tandırımızı dilerseniz pilav, fırın patates, patates püresi, cacık ya da pilav ile sevdiklerinize servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

Kuzu Tandır Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Folyaya iyi bir şekilde saralım. Tekrar afiyet olsun.

İlgili Haberler