Ev Yapımı Puding Tarifi

Ev Yapımı Puding Tarifi

Puding Türk mutfağının en basit tatlı çeşitlerindendir. iftarda dün puding yaptım çay yanına. Kıvamı bu kez iyi tutmuştu. Şimdi tarifi vereceğim.

Eğer iftara kolay bir lezzet arıyorsanız vereceğim bu tarifi yapabilirsiniz. Eminim tadı damağınızda kalacak.

Sizlerde evde kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte bayıla bayıla yiyeceğiniz o nefis puding tarifi.. Akşam sizlerde yapabilirsiniz.

Tam kıvamı tutacak efendim

Ev yapımı kolay puding

Tam kıvamında 10 dakikada hazır olan pudingler;

Malzemeler:

1 litre süt

2 tepeleme yemek kaşığı un

2 tepeleme yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata (isteğe bağlı ekleyebiliriniz)

süsleme için hindistan cevizi, damla çikolata, fındık vb. kullanabilirsiniz

Hazırlanışı:

Geniş bir tencerenin içerisine sütü ekliyoruz un, nişasta, kakao ve şekeri ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Karışan sütlü karışımı ocağın üzerine alarak orta ateşte pişirmeye başlıyoruz kıvam alana kadar karıştırmaya özen gösterelim aksi taktirde dibine yapışabilir veya un topaklanma yapabilir. Kıvam alan puding kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alabiliriz, hemen ardından vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Çikolata ekleyecekseniz bu aşamada ekleyerek karıştırıyoruz, İyice karışan pudingleri servis tabaklarına alıyoruz ve oda ısısında soğumaya bırakıyoruz, süsleme işlemi yapıcaksak bu aşamada yapıyoruz ve oda ısısına ulaşınca buzdolabına alabiliriz soğuduktan sonra tüketebiliriz. Afiyet olsun.

İlgili Haberler