Kiraz Sapının Faydaları Nelerdir?

Kiraz Sapının Faydaları Nelerdir?

Kiraz Türk mutfağının en sevilen lezzetlerindendir. Onunla tatlı, pasta ve reçel yapılır. Böylesine değerli olan meyvenin sapı da çok faydalı. Bakın ne gibi yararları varmış

Yaz aylarında en çok tüketilen meylerden biri olan kirazın sapı son zamanlarda çok fazla ilgi görmeye başladı. Sizlerin bu zamana kadar kirazın meyvesini yemeye alışkın olduğunu biliyoruz. Ama faydalarını öğrendikten sonra sapını atmaya kıyamayacaksınız.

Vücuttaki Toksinleri atar
Kiraz sapı içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücudun toksinleri atmasına yardımcı olur. Bunun için kurutulmuş kiraz saplarını demleyerek çayını tüketebilirsiniz. Aç karnına içtiğinizde etkisini daha iyi gösterecektir.

Cilt Bakımda Kullanılır
Beş dakika kaynatarak elde ettiğiniz kiraz sapı suyunu duştan sonra durulanmak için kullanabilirsiniz. Böylelikle cildinizin nem ihtiyacını karşılamış olacaksınız.


Böbrek Taşı Oluşumunu Engeller
Böbrekleri arındırarak böbrek taşı rahatsızlığının önüne geçer. Aynı zamanda böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.


Kolesterolü Düzenler
Kolesterolü yüksek olan günde 1-2 bardak kiraz sapı çayı içerek dengeleyebilirler.


Ağrı Kesici Özelliği Vardır

Vücudun herhangi bir yeri ağrıdığında ilaç yerine kiraz sapı çayı içebilirsiniz. Kiraz sapı çayı hem ağrıyı keser hem de sakinleştirir.

İlgili Haberler