Landöşe Tarifi

Landöşe Tarifi

Çay yanına en iyi ne gider derseniz ben kurabiye derim. Şimdi sizlere eşsiz bir kurabiye tarifi vereceğiz.

Çayın yanında en iyi giden kurabiyelerden birinin tarifini sizlere vereceğim. Arkadaşımın pastanesi olduğu için bu tarifi ondan öğrendim. Herkesin yararlanması adına şimdi paylaşmaya karar verdim.

Malum kafe ve restoranlar kapalı haliyle bizlerde evde yapıyoruz artık bu tarz ürünleri :) Gelin o halde hep birlikte tarifimizi okumaya başlayalım:

PASTANE KURABİYESİ: LANDÖŞE

Landöşe Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için malzemeler

  • 120 gr tereyağı. (oda sıcaklığına gelmiş)
  • 50 gr pudra şekeri.
  • 1 tane orta boy yumurtanın akı. (oda sıcaklığına gelmiş)
  • 150 gr un.
  • 1 çay kaşığı ile vanilya.

Arası için malzemeler

  • 1 çay bardağı marmelat

Süslemek için malzemeler

  • 50 gr kuvertür bitter çikolata.
  • 1 yemek kaşığı ile Antep fıstığı tozu

Landöşe Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Kurabiyelerin kıyır kıyır olmasını istiyorsanız, tüm malzemelerin oda sıcaklığına gelmesine özen gösterin. Fırından aldığınız kurabiyenin ilk sıcaklığı çıkana kadar dokunmayalım.

Pastane Kurabiyesi Landöşe Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kapta tereyağıyla pudra şekerini beyaz bir renk alana dek güzel bir şekilde çırpalım. İçine yumurta akını da ekleyip 2 dakika daha çırpalım. Unu ve vanilyayı ilave edelim ve iyice karıştıralım. sıkma poşetine bu karışı alalım ve ucuna hangi şekli vermek istiyorsanız onu takalım. Geniş bir fırın tepsisine yuvarlaklar ve şeritler halinde istediğiniz şekillerde hamurumuzu sıkalım. Daha önceden ısıttığımız 170 derecelik fırınımızda yaklaşık 15 dakika kadar pişirelim.

Pişen kurabiyeleri fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıkana dek kurabiyelere dokunmayalım. Daha sonra 2 kurabiyenin arasına marmelat sürüp iki kurabiyeyi birbirine yapıştıralım. Arzunuza göre benmari usulü eritilmiş çikolatayı da ucuna bandırabilirsiniz. Fıstık ile kaplayabilirsiniz. İstediğimiz gibi hazırladığımız kurabiyeleri servis tabağına alabilir sevdiklerimiz ile paylaşabiliriz. Herkese afiyet olsun.

İlgili Haberler