Erişte Çorbası Nasıl Yapılır? Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Çorbası Nasıl Yapılır? Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Çorbası Türk mutfağının en iyi çorbalarından. Son derece kolay olan erişte çorbası peki nasıl yapılır.? Tarifi nasıldır?

Erişte çorbası çocukluğum çorbasıdır. Annem neredeyse iki günde bir erişte çorbası yapardı. Bir gün tavuk etli bir gün kırmızı etli.. Hal böyle olunca sıkılır mızmızlanırdım. Meğerse kışın içimizi ısıtsın da bizi hastalıklardan korusun diyeymiş. 

Bazı şeyleri insan kendi çocuğu olmadan anlamakta güçlük geçiyor. Bunun için bir şey sayabilirim. Ama sözü fazla uzatmadan söyleyeceğim şudur ki onlar hasta olmasın, bağışık sistemleri güçlü oldun diye elimizden geleni yapıyoruz. b

Bu tarifim de annemden.. Dilerseniz et veya tavuk suyu dilerseniz de haşlanmış etten yapın ama kış mevsiminde ve bahar geçişlerinde mutlaka tüketin.

İşte tarifi..

ERİŞTE ÇORBASI

Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Nedir?

  • 1 çay bardağı ile yeşil mercimek
  • 1 buçuk çay bardağı ile erişte
  • 3 su bardağı ile su
  • 2 su bardağı ile tavuk suyu
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı ile salça
  • 2 yemek kaşığı ile tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı ile zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı ile tuz
  • 1 tatlı kaşığı ile tarhun otu.

Erişte Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

Çorbamızın tuzunu pişmesine yakın ilave edersek eğer hem pişme süresini kısaltmış hem de lezzetini arttırmış oluruz. Afiyet olsun!

Erişte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle yeşil mercimekleri bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle yumuşak hale gelene kadar yaklaşık 10 dakika haşlayalım. Haşlanan mercimekleri hemen süzelim ve soğuk sudan geçirelim. Bir kenarda bekletelim. Bir tencerenin içine tereyağını alalım ve eritelim. Üzerine zeytinyağı ilavesi yapalım. Yağ ısındığı zaman rendelediğimiz kuru soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Daha sonra sıcak suyu, haşladığımız mercimeği ve erişteyi ekleyelim. Eriştelerin yapışmaması için bir süre karıştıralım. Tarhun otunu da ilave edelim ve çorbamız koyu kıvam alana kadar ara ara karıştırarak orta ateşte yaklaşık olarak 30 dakika pişirelim. Pişmeye yakın tuzunu ekleyelim ve bir taşım daha kaynattıktan sonra sevdiklerimize sıcak sıcak servis edelim. Herkese afiyet olsun!

Erişte Çorbası Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Damak zevkimize göre pul biber ile ya da tarhun otu ile süsleyerek servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun!

İlgili Haberler