Patates Çorbası Tarifi

Patates Çorbası Tarifi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan Patates çorbasını lokum gibi pişirme sırrını vereceğiz. Akşama iftara ne pişirsem diyenlere gelsin..

Patates neredeyse her yemeğe tat veren bir ürünümüzdür. Özellikle sulu yemeklere çok yakışır. Her ne kadar patates denilince kızartma gelse de aklımıza, salatadan tutunda ezmesine kadar her şeyi yapılır.

Bende bugün sizler için mükemmel bir çorba tarifi hazırladım. Hem yapımı kolay hem de oldukça doyurucu..

Umarım sizlerde deneyince beğenirsiniz bu güzel çorbayı..

PATATES ÇORBASI

Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 5 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı ile zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ile tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 5 su bardağı ile sıcak su
  • 1 çay bardağı ile süt
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı ile tuz
  • 1/2 çay kaşığı ile taze çekilmiş tane karabiber.

Patates Çorbası Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Çorbaya ilave edeceğimiz sütü ısıttıktan sonra eklemeyi veya çorba karışımıyla ılıştırdıktan sonra hızlıca karıştırmayı unutmayalım. Herkese afiyet olsun!

Patates Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

İsteğe göre; çorbayı, yoğurtlu terbiye karışımı ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz. Çorbamıza ince ince doğradığımız frenk maydanozunu ekleyebilir, rendelenmiş muskat cevizini katabilirsiniz. Afiyet olsun!

Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabuğunu soyduğumuz orta boydaki patatesleri ve kuru soğanları iri küpler halinde doğrayalım. Daha sonra zeytinyağını ve tereyağını derin bir tencereye alalım. Doğradığımız kuru soğanı, kızgın bir yağ da hafif ren alıncaya kadar soteleyelim. Bol su da yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz patatesleri soğanlar ile birlikte 4-5 dakika kadar sotelemeye devam edelim. Sıcak suyu çorba tenceremize aktardıktan sonra çorbayı orta ateşte yaklaşık 20 dakika kadar kaynatalım. Kaynayan çorba karışımına tuzu, taze çekilmiş tane karabiberi ve sütü az az katalım ve hızlı bir şekilde karıştıralım. Yaklaşık 10 dakika daha orta ateşte kaynattığımız çorba karışımını blenderden geçirdikten sonra kıvamlı ve pürüzsüz bir hale getirelim. İnce ince kıydığımız maydanoz ilave ettiğimiz çorbamızı servis kaselerine alalım. Dumanı üstünde sıcak sıcak sevdiklerimize ikram edelim. Herkese afiyet olsun!

Patates Çorbası Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Çorbayı tereyağında yaktığımız toz kırmızı biber ve nane ilavesi ile servis edebiliriz. Afiyet olsun!

İlgili Haberler