Yurt dışında iş kurmak isteyenler için en avantajlı ülke oldu

Yurt dışında iş kurmak isteyenler için en avantajlı ülke oldu

Kuzey Makedonya özellikle Türkiye'den ayrılarak yurt dışında iş kurmak isteyenlerin tercih ettiği en avantajlı ülke oldu.

Türkiye'deki dolar kurunun hızla yükselmesi yurt dışına yatırım yapmak isteyenlerin sayısını artırdı. Yurt dışında kazanıp Türkiye'de yatırım yapmak isteyenler Avrupa ülkelerini araştırmaya başladı.

Avrupa ülkelerindeki sermaye fiyatları ve şirket kurmanın zor olması nedeniyle bir çok yatırımcı gözünü balkanlara dikti.

YURT DIŞINDA EN KOLAY İŞ KURULAN ÜLKE

Yurt dışında en kolay iş kurulabilecek ülkeler arasında Makedonya yer alıyor. Şirket kuruluşunun sadece 1 hafta gibi bir sürede tamamlandığı ülkede oturum izni almak ise Avrupa ülkelerine göre çok daha kolay.

Sermaye tutarının Avrupa ülkelerine oranla çok düşük olması ve ülkede ki Türk nüfusunun fazla olması yatırımcıların bu ülkeye akın etmesine neden oldu.

TELEFONLAR SUSMUYOR

Kuzey Makedonya'da oturum izni ve şirket kuruluşu gibi konularda hizmet veren Sadık Şimşek telefonlarının susmadığını belirterek özellikle son 1 aydır çok sayıda yatırımcının kendisinden bilgi almak için ulaştığını belirtti. Ciddi olan kişilere dönüş yaptığını belirten Şimşek çok sayıda kişinin Makedon para birimi denarın değer kazanması üzerine Makedonya'ya ilgili gösterdiğini belirtti.

DURUM TERSİNE DÖNDÜ

Bundan dört yıl önce Makedon para birimi Lira karşısında çok değersizdi. O dönemde yatırımcılar Kuzey Makedonya'yı bir üs olarak kullanıp Avrupa'ya açılmak istiyorlardı. Şimdilerde ise Türk lirası Makedon para birimi karşısında değersizleşti. Bu kez yatırımcılar Üsküp'te kazanıp Türkiye'de yatırım yapmak istiyorlar. Bir zamanlar 1 TL 20 denar iken şimdilerde 4 denar ancak ediyor diyen Şimşek yatırımcı ilgisinin artarak devam ettiğini belirtti.

Sadık Şimşek'in kişisel internet sitesine www.sadiksimsek.com adresinden ulaşabilirsiniz.