YSK'dan Yeni Karar geldi! Seçime girecek Partiler listesi! Listede Ali Babacan bombası

YSK'dan Yeni Karar geldi! Seçime girecek Partiler listesi! Listede Ali Babacan bombası

Türkiye gündemi olası bir erken seçimi tartışırken YSK seçime girecek partilerin listesini açıkladı. Listede Ali Babacan tarafından kurulan Deva Partisi dikkat çekti..

Olası bir erken seçimde AK PARTİ'nin en büyük muhaliflerinden birisi olarak gösterilen Gelecek partisi ve Deva Partisi seçimlere katılacak mı çok merak ediliyor.

YSK tarafından seçime girme yeterliliği bulunan partilere iki parti daha eklendi.

Daha önce açıklanan listede Ali Babacan tarafından kurulan Deva Partisi yer almıyordu.

Son dakika bilgisine göre Deva Partisi seçime katılabilme yeterliliği olan partiler arasına eklendi.

KONUYLA İLGİLİ DUYURUYU İYİ PARTİLİ İSİM YAPTI

İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi olan avukat Mustafa Tolga Öztürk bugün yaptığı son dakika açıklamasında, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ve Sol Parti'nin de eklenmesiyle bu sayının 19'a yükseldiğini açıkladı
 
İyi Partili Mustafa Tolga Öztürk sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı : "Ysk, 06.06.2021 tarihinde yapılacak Afyonkarahisar ili Güney Beldesi Belediye Başkanlığı seçimleri için 19 partinin seçime girme yeterliliğine sahip olduğuna karar verdi. Ysk’nın 26.01.2021 tarihinde 17 olarak belirlediği seçime girecek parti sayısı 19’a çıktı.(Deva ve Sol Parti)

Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi ise listede yer almadı. Olası bir erken seçim kararı alınırsa artık Ali Babacan'da seçime katılabilecek partiler arasında yer alıyor.

Deva Partisi AK PARTİ'den ayrılan bir çok kişi tarafından kuruldu

Öte yandan kulis iddialarına göre Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu partiyi desteklediği söyleniyor