Yasak Pazartesi yoktu ancak : Türkiye'de Yarın O İlde Daha Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi!

Yasak Pazartesi yoktu ancak : Türkiye'de Yarın O İlde Daha Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi!

Koronavirüs kısıtlamalarının sürdüğü Türkiye'de sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Ancak bir şehirde daha yasak ilan edildi. İşte detaylar

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye'de hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmakta. 81 ilde geçerli olan uygulama Cuma Akşamı başlayıp Pazartesi Sabaha kadar sürüyor.

Bu bağlamda yarın 8 Şubat 2021 İtibariyle sokağa çıkma yasağı Türkiye'de kaldırılmış olacak. Ancak gelen son dakika haberine göre Mardin'de tam 9 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinin bilgisi geldi.

Konuyla ilgili Valilik tarafından yapılan açıklamada Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle 9 Mahallede sokağa çıkma yasağının ilan edildiği belirtilerek bölücü örgütün sığınak olarak kullanmış olduğu yerler ve bölücü örgüt militanlarını yakalamak amacıyla yasağın ilan edildiği kaydedildi.

Mardin'de Sokağa Çıkma Yasağının İlan Edildiği Mahalleler

Öte yandan Valilik açıklamasında hangi yerleşim yerlerinde sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini de açıkladı. Bu kapsamda Sokağa Çıkma Yasağı ilan edilen yerleşim yerleri şu şekildedir.

Artuklu ilçesi kırsal Aytepe, Yardere, Oğuz, Ahmetli mahalleleri, Ömerli İlçesi kırsal Sulakdere Mahallesi, Nusaybin ilçesi Koruköy, Büyükkardeş, Küçükkardeş, Doğuş mahalleleri ile bu mahallelere bağlı mezralar ve Kuşkayası mezrasında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Sokağa çıkma yasağı bu yerleşim yerlerinde geçerli olacak. Yasağın henüz ne zaman kaldırılacağı ise bilinmiyor..